Noul președinte al Consiliului Județean va face ordine în rândul șefilor și al angajaților. “Cine nu este performant PLEACĂ!"

Noul președinte al Consiliului Județean va face ordine în rândul șefilor și al angajaților. “Cine nu este performant PLEACĂ!"
Noul președinte al Consiliului Județean, Costică Macaleți, a venit încă de la primele ore ale dimineații la muncă și s-a instalat în birou.

În cursul zilei de luni acesta va avea o înâlnire cu șefii de direcții și de compartimente, dar și cu directorii instituțiilor și societăților subordonate.

Macaleți este decis să facă ordine în rândul tuturor angajaților Consiliului Județean, în sensul în care cine nu își face treaba va pleca. Președintele CJ a spus că are informații că sunt salariați care nu își duc la îndeplinire sarcinile de serviciu în totalitate și care nu respectă programul de lucru. 

Acesta nu a nominalizat deocamdată vreo persoană care va fi vizată de schimbare.

“Vreau să fac ordine, conform organigramei și fișei postului fiecare să își facă datoria și nu accept alt mod de lucru și sunt absolut sigur că dacă toți salariații, și de la Consiliul Județean, și de la instituțiile și societățile subordonate Consiliului Județean își fac treaba lucrurile iau o turnură pozitivă. Am auzit tot felul de lucruri nu tocmai în regulă și am să le pun la punct începând cu ora de program. De exemplu, am auzit să încă mai sunt pensionari care mai lucrează. Eu am lucrat la Ministerul de Interne și acolo dădea calculatorul afară. Voi întreba specialiștii și dacă e necesar voi face și audit, dar voi face inventarele instituțiilor, care trebuie făcute în mod corect și cum scrie la regulament. Cei care nu sunt performați vor pleca, a declarat Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean.

Macaleți a mai precizat că în ceea ce privește șefii aceștia vor fi într-o perioadă de probă, chiar și cei cu concurs.

“Să fie în probă două luni de zile și le voi spune dacă performați sunteți în regulă, suntem colegi de muncă, nu altfel, am lucrat tot timpul în acest context și nu altfel, dacă nu, se găsesc înlocuitori. Dacă nu e în stare îl lași în continuare că are concurs? Îi suspend atribuțiile și deschid un nou concurs", a conchis Macaleți.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu și pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

astăzi, 07:00
4

Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu era iudeu din Ierusalim şi a fost unul din cei 70 de ucenici ai Domnului şi nepotul Apostolului Barnaba.La început, a fost ucenic al Sfânt...

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
94

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
101

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...