Un gând frumos pentru Ştefan Luchian

Un gând frumos pentru Ştefan Luchian
Copiii Liceului Tehnologic Special "Sfântul Stelian" Botoşani  au adus un omagiu la împlinirea celor 100 de ani de la moartea marelui pictor botoşănean Ştefan Luchian. Aceştia l-au sărbătorit prin diverse acţiuni fie în spaţiul şcolii, fie în comunitate.

Astfel, în spaţiul şcolii, copiii au urmărit cunoaşterea operei artistului (în special cunoscut ca pictor al florilor, al oamenilor simpli), proiectată în tablouri, de către elevii claselor a II-B, VII-A , VII-B, dar şi alegerea unui tablou care să poată fi reprodus – prin desen apoi prin culoare, pictură, cel mai uşor de realizat. Vizionarea filmului despre viaţa pictorului - Ştefan Luchian, avându-l în rol principal pe actorul Ion Caramitru şi alţi artişti români de excepţie, o activitate la propunerea unei eleve din clasa a VII –a.

Copiii au vizitat Casa memorială "Ştefan Luchian" (în cadrul Şcolii Altfel) de lângă teatrul de păpuşi, unde au fost întâmpinaţi de prof. Aglaia Corneanu, care a ţinut un discurs de excepţie şi a atins inimile copiilor, prin prezentarea vieţii artistului şi a operei, a prieteniei cu George Enescu din ultimele clipe ale vieţii.

Au participat la concertul susţinut de Filarmonica de Stat Botoşani- Filarmonica noastră -bijuteria noastră, în colaborare cu Fundaţia Ştefan Luchian, Consilul Local.

"Mi-am propus prin aceste activităţi să aducem un omagiu valorilor neamului românesc prin lărgirea orizontului cunoşterii de către tânăra generaţie de elevi. Elevii au fost foarte emoţionaţi când l-au văzut, într-un tablou, pe Enescu veghind suferinţele lui Ştefan Luchian, pe patul morţii", a precizat prof. Năstase Petronela.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
487

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
66

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
85

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...