Alte acuzaţii aduse de DNA şefului suspendat al poliţiei botoşănene!

Alte acuzaţii aduse de DNA şefului suspendat al poliţiei botoşănene!
Cercetările derulate de anchetatorii anticorupţie scot la iveală amănunte interesante într-un dosar pe care îl instrumentează de anul trecut, astfel că şeful suspendat al Poliţiei botoşănene se alege cu noi acuzaţii.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie- Serviciul Teritorial Suceava, marţi, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie sub forma instigării la fals material în înscrisuri, cu patru acte materiale şi uz de fals faţă de comisarul şef Cristian Cucoreanu.

Astfel, în perioada 3 octombrie 2012 – 16 august 2013, Cristian Cucoreanu, având funcţia de împuternicit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, iar ulterior, funcţia de inspector şef al IPJ Botoşani, l-ar fi determinat cu intenţie pe un agent de poliţie, B.S., angajat în cadrul IPJ Botoşani, în calitate de conducător auto, să completeze în fals patru foi de parcurs pentru două autoturisme din dotarea IPJ Botoşani, cu date neconforme cu realitatea privind rutele efectuate şi kilometrajul parcurs. Asta în condiţiile în care aceste curse nu au fost efectuate în realitate de către conducătorul auto, care, la datele completării fişelor, se afla fie în concediu de odihnă, fie în misiune în afara judeţului, potrivit înscrisurilor de la dosar.

Ulterior, Cristian Cucoreanu ar fi folosit înscrisurile oficiale pentru a-şi justifica deplasările efectuate cu maşina de serviciu şi combustibilul consumat, decontat din bugetul MAI. "Suspectului i s-au adus la cunoştinţă faptele pentru care s-au extins cercetările precum şi drepturile şi obligaţiile procesuale, în prezenţa avocatului ales. Suspectul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea unei hotărâri definitive de condamnare", arată anchetatorii.

În aprilie, procurorii DNA au extins urmărirea penală faţă de şeful suspendat al Poliţiei botoşănene şi faţă de şeful suspendat al Serviciului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie pentru uz de fals şi fals intelectual, în condiţiile în care el era cercetat, alături de fostul şef al Resurselor Umane din IPJ, Adrian Osolinschi, pentru abuz în serviciu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
107

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
81

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
166

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...