Agresorul polițistului botoșănean, scos în cătușe de la Parchet: "El m-a lovit primul" - FOTO, VIDEO

Agresorul polițistului botoșănean, scos în cătușe de la Parchet: "El m-a lovit primul" - FOTO, VIDEO
Principalul suspect al agresiunii ce a avut loc in noaptea de marti spre miercuri pe Bulevardul Mihai Eminescu, atunci cand politistul Dorin Rusz a fost injunghiat in fata restaurantului Dolce Vita, a fost scos in catuse de la Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani si dus in arest.

Mugurel Ginga, in varsta de 39 de ani, a fost retinut miercuri seara in judetul Bihor, cel mai probabil acesta avand planuri de a parasi tara. Agresorul a fost audiat timp de mai multe ore si, potrivit unor surse, acesta a recunoscut fapta. 

Mai mult de atat, la iesirea din cladirea Parchetului, Mugurel Ginga a spus ca a ripostat dupa ce politistul l-ar fi lovit primul. "Da, ne-am certat. El a dat primul in mine, dupa aia am dat eu", a spus barbatul.

Din cate se pare, cei doi se aflau in restaurant pentru a urmari meciul de fotbal dintre Portugalia si Islanda, dupa care ar fi existat un schimb de replici intre acestia, iar la iesirea din cladire s-ar fi produs agresiunea. 

In urma examinarii medico-legale s-a stabilit ca viata politistului a fost pusa in pericol, iar agresorul este cercetat pentru tentativa de omor. Bărbatul a fost retinut pentru 24 de ore.

“Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor, fapta având loc în fața unui restaurant din municipiul Botoșani. În cursul zilei de 16 iunie, în urma audierii autorului s-a dispus luarea măsurii reținerii față de acesta pe o  perioadă de 24 de ore, timp în care va fi prezentat și instanței de judecată cu propunerea luării măsurii arestării preventive", a declarat procurorul Valeriu Chihaia, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Principalul suspect a fost capturat, miercuri seară, în orașul Oradea, fiind adus sub escortă la Botoșani. 





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
3

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
73

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
861

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....