Omerta de după gratii. Trei deţinuţi condamnaţi pentru o agresiune sexuală în Penitenciar!
BOTOSANI

Omerta de după gratii. Trei deţinuţi condamnaţi pentru o agresiune sexuală în Penitenciar!
Este un fapt cunoscut că în închisoare viaţa anumitor infractori nu este deloc uşoară. Pe lângă lipsa libertăţii, suportă "tratamente" grele din partea altor infractori ajunşi după gratii înaintea lor. Agresorii sexuali sunt cei mai expuşi acestor "tratamente" însă extrem de rar astfel de agresiuni devin "publice", totul desfăşurându-se într-o discreţie similară "omertei" ce guvernează mafiile.

Povestea unei agresiuni sexuale

S-a întâmplat însă ca un violator abia "aterizat" în Penitenciar să reclame agresiunea sexuală şi bătaia cu care a fost întâmpinat de trei dintre colegii de cameră, iar de aici a început o întreagă poveste.

În decembrie 2012, suceveanul Ionuţ O., abia ajuns la vârsta majoratului, era arestat preventiv după ce violase o femeie. A ajuns în Penitenciarul Botoşani, unde a fost luat în primire de colegii de celulă: Constantin A., Nicolae P. şi Florin V. Chiar în prima noapte de arest în Penitenciar, tânărul a fost bătut de colegi cu pumnii, picioarele şi cu un băţ din lemn, sub ochii altor deţinuţi. Mai mult, a fost obligat să se dezbrace şi să meargă la duş, acolo unde a fost violat de Constantin A., în timp ce ceilalţi doi îl ţineau.

A doua zi, agresorul devenit agresat a făcut raport şi a reclamat violul şi bătaia, atât declaraţia scrisă cât şi sesizarea conducerii Penitenciarului ajungând la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani. Examenul medico- legal efectuat asupra arestatului preventiv a confirmat agresiunea sexuală, la fel ca şi intervalul de timp în care aceasta ar fi avut loc. Într-un mod "inexplicabil", câteva zile mai târziu Ionuţ O. şi-a schimbat declaraţiile, nemairecunoscând agresiunile, inclusiv cea sexuală, şi cerând sistarea cercetărilor declanşate în cazul său. Numai că ancheta a mers înainte din cauza gravităţii faptelor.

Victima, convinsă să renunţe la reclamaţie

Anchetatorilor le-a fost clar că tânărul a fost "convins" prin ameninţări şi intimidări să-şi schimbe declaraţiile, aceleaşi metode de intimidare fiind folosite de cei trei agresori şi împotriva celorlalţi deţinuţi care ar fi putut fi citaţi ca martori. În timpul audierilor, complicii au admis că victima a fost dusă la baie de Constantin A., iar unul dintre colegii de cameră a pus întreaga întâmplare în sarcina aceluiaşi deţinut, încercând să-i scoată din ecuaţie pe complici.

Probele indicau fără putinţă de tăgadă agresiunea, comparându-se rezultatele examinărilor medico- legale ce atestau excoriaţii şi echimoze la nivelul corpului plus fisurile anale cu informaţiile culese de cadrele medicale la momentul la care victima a ajuns în Penitenciar şi nu avea niciun fel de semn pe corp. În aceste condiţii, anchetatorii i-au trimis în judecată pe cei trei pentru săvârşirea infracţiunii de viol, respectiv complicitate la viol.

Aproape doi a durat procesul în primă instanţă, între timp fiind eliberaţi din Penitenciar atât victima agresiunii sexuale şi fizice, condamnată la rândul ei pentru viol, cât şi doi dintre agresori şi tocmai libertatea lor îi "aducea" cu greu la audieri şi la termenele de judecată. Instanţa i-a condamnat pe toţi la pedepse cu închisoarea. Mai exact, Constantin A. a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru viol, din care se vor deduce doi ani. Nicolae P. a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru complicitate la viol, din care se vor deduce patru ani. Pentru aceeaşi infracţiune, Florin V. a fost condamnat la şase ani de închisoare din care se vor deduce doi ani şi opt luni. Victima agresiunilor din penitenciar s-a "pierdut" în lume după eliberare, astfel că nici nu s-a mai constituit parte civilă

Cum decizia primei instanţe nu este definitivă, ea a fost atacată cu apel la instanţa superioară de doi dintre inculpaţi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Detectoare de fum, monoxid de carbon și gaze, instalate de pompierii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cristești în locuințele bătrânilor bolnavi și singuri din localitate! (foto, video)

astăzi, 18:23
27

Elena are 78 de ani și locuiește singură de mult timp într-o casă de la marginea localității Cristești. Copiii sunt plecați în lumea largă, spune femeia, resemnată.Pentr...

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
64

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
93

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...