Ultima ședință "tristă" de Consiliu Local din acest mandat, cu un proiect privind bugetul respins

Ultima ședință "tristă" de Consiliu Local din acest mandat, cu un proiect privind bugetul respins
Ultima ședință de Consiliu Local din acest an s-a încheiat în aceeași notă în care s-au desfășurat majoritatea ședințelor de pe parcursul celor patru ani, și anume cu critici.

Mai mulți consilieri municipali s-au arătat deranjați de faptul că primarul Ovidiu Portariuc, cel care a convocat ședința extraordinară de marți, a absentat, reproșând și că unul dintre proiectele de pe ordinea de zi, cel referitor la aprobarea contului de execuție a bugetului local și a bugetului instituțiilor publice, le-a fost prezentat mult prea târziu, cu o zi înainte de ședință, și nu au avut timp să îl consulte.

De asemenea, aleșii locali i-au reproșat edilului șef al urbei că nu a convocat pentru luna mai o ședință ordinară.

“Întrebarea mea se adresează primarului municipiului: de ce nu a făcut ședința ordinară pe luna mai? Cred că erau multe lucruri importante care trebuiau rezolvate, tot clamăm în perioada asta preocuparea maximă pentru oraș și implicarea totală în administrație. Ca să fie minciuna dusă până la capăt trebuia măcar de dragul aparențelor ținută ședința din această lună dacă tot am avut un primar veșnic plecat în acest mandat. Referitor la execuția bugetară pe 2015 de ce tocmai acum este supusă votului? Ca o constatare amară observ că gradul de realizare a bugetului este de 89%, apropo de austeritate bugetară, de dezvoltare locală unde s-au cheltuit doar 58,7% din suma alocată și aici este un exemplu dureros mai ales pentru investițiile în infrastructură. Cred că de mulți ani nu s-a mai întâmplat să fie o execuție bugetară atât de sumbră și de pesimistă", a spus Eugen Țurcanu.

La rândul său, Vicențiu Daniliuc, a apreciat că în perioada în care a lucrat în administrație nu s-a întâmplat ca un astfel de proiect să fie prezentat pe fugă, spunând că necesită timp pentru a fi analizat.

Și Corneliu Furtună a criticat faptul că nu a fost organizată în luna mai o ședință ordinară de Consiliu Local, trăgând și o concluzie despre ședința extraordinară de marți: “O ședință tristă, ca tot mandatul".

Supus la vot, proiectul de hotărâre privind aprobarea contului de execuție a fost respins. Acesta va fi repus într-o ședință ulterioară de Consiliu Local.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
65

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
72

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
68

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...