Salarii mărite pentru mai mulţi asistenţi medicali de la Spitalul Mavromati

Salarii mărite pentru mai mulţi asistenţi medicali de la Spitalul Mavromati
Mai mulţi asistenţi medicali de pe  diferite secţii din cadrul Spitalului Judeţean Mavromati vor beneficia începând cu data de 1 iunie de o majorare salarială.

Este vorba de o parte dintre asistenţii care au promovat în gradul principal, dar care până acum nu au beneficiat şi de drepturile salariale cuvenite noii pregătiri, motivul invocat de  cei din conducerea spitalului fiind lipsa resurselor financiare pentru acoperirea acestor creşteri.

117 asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean Mavromati au promovat în ultimii trei ani în gradul principal.

“35 de asistenţi medicali vor intra de la 1 iunie pe acele sporuri. Este o chestiune care a fost stabilită la întâlnirile care au tot avut loc şi acum se pune în practică. Până la sfârşitul anului vrem să fie cuprinşi toţi asistenţii. Luăm în calcul şi o rectificare dacă va fi în luna iulie să vedem ce sume mai putem avansa şi mai sunt plecări din spital", a declarat Gheorghe Sorescu, preşedintele Consiliului Judeţean.

 Acordarea majorirărilor salariale începând cu data de 1 iunie a fost posibilă prin pensionarea altor asistenţi medicali care au avut gradul principal.

Selecţia asistenţilor care beneficiază primii de majorările salariale a fost făcută de medicii şefi de secţii. Efortul bugetar lunar prin majorările ce vor fi operate de la 1 iunie va fi de 20.000 de lei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
39

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
131

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
770

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...