Vladimir Putin ne avertizeaza: Acum, Romania se afla in raza de actiune a rachetelor ruse

Vladimir Putin ne avertizeaza: Acum, Romania se afla in raza de actiune a rachetelor ruse
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a lansat, vineri, la Atena, unul dintre cele mai dure atacuri la adresa Romaniei si Poloniei.

Putin a avertizat Romania si Polonia ca s-ar putea afla in raza de actiune (a rachetelor ruse - n.n.), deoarece au decis sa gazduiasca elemente ale scutului antiracheta, considerat o amenintare la adresa Rusiei. Presedintele rus nu a pronuntat cuvantul racheta, ci doar "in raza de actiune", lasand sa se inteleaga din context ca era vorba de raza de actiune a rachetelor ruse.

"Daca ieri in aceste zone din Romania oamenii pur si simplu nu stiau ce inseamna sa fii in raza de actiune, de astazi suntem fortati sa luam anumite masuri pentru a ne asigura securitatea", a declarat Vladimir Putin, adaugand ca "in aceeasi situatie se afla si Polonia", potrivit Reuters, citat de Ziare.com.

Vladimir Putin nu a specificat ce masuri va lua Rusia, insa a atras atentia ca Moscova a avertizat in nenumarate randuri ca va lua masuri de retorsiune, avertismente care au fost ignorate de SUA si aliatii sai.

Vladimir Putin a apus ca Moscova urmareste si va reactiona la actiunile Washingtonului, dar nu va face primul pas in acest conflict: "Nu vom actiona pana cand nu vom vedea rachete in zonele cu care ne invecinam", a afirmat presedintele rus.
De-a lungul timpului, scenariile vehiculate ca reactie a Rusiei la scutul antiracheta au luat in calcul inclusiv ca Romania ar putea fi victima unui atac nuclear.

Vladimir Putin a facut aceste declaratii la Atena, intr-o conferinta de presa comuna cu premierul Alexis Tsipras. Putin se afla in Grecia, la invitatia premierului Alexis Tsipras, intorcandu-i vizita pe care acesta din urma a facut-o, la randul sau, in Rusia.
In Romania, la Deveselu, a fost inaugurata, in luna mai, prima unitate din Europa unde este operationala o componenta terestra a scutului antiracheta american.

Momentele-cheie ale inaugurarii scutulii antiracheta de la Deveselu.

Scutul antiracheta urmeaza acum sa se extinda in Polonia, iar reactia lui Vladimir Putin a fost una foarte dura.

In ciuda declaratiilor repetate ale americanilor si aliatilor sai ca scutul antiracheta este destinat apararii impotriva Iranului, Rusia l-a considerat permanent ca este o amenintare directa la adresa sa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
514

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
73

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
90

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...