Tone de substanțe periculoase confiscate în urma unei acțiuni organizată și la Botoșani!

Tone de substanțe periculoase confiscate în urma unei acțiuni organizată și la Botoșani!
Poliţia Română a indisponibilizat aproape 390 de tone şi 3.720 de litri de substanţe toxice folosite pentru protecţia plantelor, în urma unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional pentru verificarea respectării legislației în domeniul operațiunilor cu substanțe periculoase.

În perioada 21 martie – 20 mai a.c., Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a coordonat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea respectării prevederilor legale de către agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor.

Polițiștii au acționat în București și în județele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timiş, Tulcea şi Vaslui.

Astfel, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanțe periculoase, cu sprijinul unităţilor fitosanitare, Gărzii de Mediu şi al inspectoratelor teritoriale de muncă, au efectuat verificări şi controale la 867 de agenţi economici care efectuează operaţiuni cu acest tip de produse.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 127 de infracţiuni, dintre care 108  prevăzute de O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului şi 12 prevăzute de Codul Penal. Pentru comiterea acestor fapte, poliţiştii cercetează 111 persoane.

De asemenea, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 62 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 191.200 de lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării 387.189 de kilograme şi 3.720 de litri de produse de protecţie a plantelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
110

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...

Amenzi de zeci de mii de lei și 10 permise confiscate de polițiști la Botoșani!

astăzi, 17:56
39

 În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jand...

„Un copac pentru viitorul nostru!”- activitate de promovare a împăduririi la școala din Albești! (Foto)

astăzi, 17:21
35

Protejarea mediului înconjurător a fost mereu una dintre grijile elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 2 din Tudor Vladimirescu, comuna Albești. Având în ve...