Gospodării inundate la Stânca-Ştefăneşti: "Nu-i nimic grav, apa se retrage", spune primarul! FOTO
UPDATE!

Gospodării inundate la Stânca-Ştefăneşti: "Nu-i nimic grav, apa se retrage", spune primarul! FOTO
"Cum vine o ploaie, strada noastră devine o imensă mlaştină, noroiul e de-o palmă. De ani de zile ni se promite că situaţia se va rezolva, însă nu se face nimic. Ce se face e că atunci când sunt alegeri, ne mai pun câte un camion cu piatră şi s-a înălţat şoseaua", spun oamenii. "Nu-i nimic grav, apa se retrage", răspunde primarul.

Acesta era apelul disperat al unor oameni din Stânca- Ştefăneşti, sat în care în urmă cu nici două ore ploaia îşi făcea de cap. Cum a plouat, gospodăriile, inclusiv curtea bisericii, se inundă pentru că nu are unde să se scurgă apa.

"Eu aş putea să-mi fac un şanţ în faţa curţii, dar degeaba îmi fac dacă vecinii nu-şi fac la fel. În curtea bisericii e mâl, mă întreb cum o să scoată mâine sicriul cu mortul din curte", spunea un cititor al Ştiri.Botoşani.Ro, cel care de altfel ne-a şi sesizat situaţia şi ne-a trimis şi fotografiile.

Localnicul spune că primăria tot trimite piatră atuni când urmează alegeri, însă straturile succesive au ridicat nivelul străzii astfel că apa de ploaie inundă gospodăriile. Mai mult, oamenii susţin că au solicitat de mai multe ori implicarea primăriei în găsirea unei soluţii la această chestiune, însă au tot fost amânaţi.

Contactat, primarul Ştefănel Rusu nu era convins că situaţia care îi era prezentată este reală, fiind sigur că este un demers electoral îndreptat împotriva sa. Ulterior, însă, s-a deplasat la Stânca.

"Nu-i nimic grav, apa se retrage. Aşa se adună apă aici, dar se retrage imediat, nu e nicio problemă", susţine primarul.

Declaraţiile lui au fost însă contrazise de faptul că imediat ce situaţia i-a fost semnalată, a chemat la Stânca mai mulţi angajaţi ai Primăriei şi un excavator cu care mâlul a fost degajat, inclusiv din curtea bisericii.

UPDATE: Primarul Ştefănel Rusu a revenit cu precizări după apariţia articolului şi a susţinut că drumul reclamat de cetăţeni este naţional, ca atare ar trebui să fie îngrijit de Secţia Drumuri Naţionale, nu de Primărie. "Noi nu putem interveni să le facem noi şanţuri. Azi am mers acolo cu buldo pentru că am luat legătura cu cei de la Drumuri Naţionale şi ei ne-au rugat să facem ce putem pentru că ei plecau într-o altă zonă cu probleme. Însă responsabilitatea nu este a noastră", a declarat Ştefănel Rusu.










 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
114

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
614

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...