Stadionul Municipal, vandalizat de doi puşti! Vezi imagini cu scenele surprinse de camerele video

Stadionul Municipal, vandalizat de doi puşti! Vezi imagini cu scenele surprinse de camerele video
La trei săptămâni de la furtul soldat cu pagube de peste 3.000 de lei, Stadionul Municipal a fost scena în care s-au desfăşurat doi vandali care nici buletin nu au.

Weekendul şi faptul că FC Botoşani a jucat în deplasare la Timişoara - astfel că arena sportivă nu a beneficiat de prezenţa oficialilor sau a jucătorilor - au constituit premisele perfecte ca cei doi puşti, cu vârste de 10 şi 11 ani să pătrundă în stadion pe sub poarta galeriilor oaspete, să ajungă la tribuna oficială şi să facă ravagii.

În ambele zile - sâmbătă şi duminică-, cei doi au spart trei coli de geam termopan cu un extinctor, au devastat interiorul şi au spart toate fotografiile înrămate, au distrus cabina de transmisie radio şi au încercat să fure şi paharele folosite de oficiali. Prejudiciul ajunge la peste 7.000 de lei.

Un botoşănean care locuieşte vizavi de stadion i-a văzut pe cei doi vandali în acţiune şi l-a sunat pe administratorul stadionului din partea Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement, Ovidiu Leizeriuc. Acesta a alertat Poliţia Locală care a apelat şi la ajutorul jandarmilor. Cei doi puşti au fost prinşi de poliţiştii locali şi predaţi jandarmilor, care au declanşat cercetările preliminare.

Părinţii celor doi copii au fost chemaţi la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, iar copiii au fost audiaţi în prezenţa acestora. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în interiorul stadionului surprind fiecare moment al "invaziei, de la cel al pătrunderii în stadion până la cel al prinderii de către poliţiştii locali". (vezi foto)

"Mama unuia dintre copii a refuzat să vizioneze înregistrările video cu ,,isprăvile" fiului ei şi să asiste la încheierea actelor procedurale de către oamenii legii. Minorii nu au putut să-şi justifice fapta, iar persoana care i-a anunţat pe poliţiştii locali nu a dorit să dea detalii cu privire la cele întâmplate. Jandarmii le-au întocmit celor doi copii actele de sesizare ale organelor de urmărire sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,distrugere", dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani în vederea soluţionării", au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi.















Citeşte şi: Furt premeditat dintr-un centru al fair-play-ului! Trei plasme s-au "evaporat" din Municipalul botoşănean 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
84

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
51

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
53

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...