START oficial în campania electorală. Competitorii și-au dat “întâlnire” în centrul municipiului Botoșani-FOTO

START oficial în campania electorală. Competitorii și-au dat “întâlnire” în centrul municipiului Botoșani-FOTO
Candidații la alegerile locale din data de 5 iunie pentru primării, consilii locale și Consiliul Județean au intrat oficial în campania electorală în noaptea de joi spre vineri, la ora 00.00 și au ținut să marcheze acest debut.

Începând cu ora 23.30, în fața sediului PSD s-au adunat mai mulți membri ai partidului, printre care directori de instituții, inspectori școlari, consilieri locali și județeni, care în frunte cu candidatul la Primăria Municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc și cu candidatul la Consiliul Județean, Costică Macaleți, au pornit la miezul nopții pe străzi pentru a lipi primele afișe pe panourile electorale amplasate în mai multe zone ale orașului.

Prima oprire a fost la panoul din Parcul Primăriei, unde actualul primar, care își dorește un nou mandat, a lipit primul afiș din această campanie electorală, iar mai apoi au mers la panourile de la Parcul Junior și de la Casa Cărții.







“În primul rând vreau să termin proiectele începute în municipiul Botoșani, sunt multe proiecte terminate în acest mandat, sunt proiecte începute, pregătite pentru următorul exercițiu financiar. Venim cu o echipă puternică la Consiliul Local, cu oameni din toate domeniile de activitate, de vârste diferite, categorii profesionale diferite, cred că oferim una dintre cele mai puternice liste pentru Consiliul Local. Îmi doresc în acest mandat un Consiliu Local care să sprijine proiectele pe care le voi propune, nu ca până acum, când cele mai multe și mai importante proiecte au fost blocate. Sper ca botoșănenii să înțeleagă lucrul acesta și să ne acorde votul. De asemenea, la Consiliul Județean avem o listă puternică și îmi doresc ca PSD după 8 ani să câștige și Consiliul Județean iar candidatul nostru, domnul Macaleți, să repare multe dintre problemele care sunt în județ", a spus Ovidiu Portariuc.

“Ne dorim să câștigăm aceste alegeri, să fim alături de oameni, să facem promisiuni doar atât cât putem realiza, să ne dăm tot interesul pentru a aduce în județ fondurile necesare pentru a realiza infrastructuri necesare comunităților, drumuri, rețele de apă-canal și nu în ultimul rând segmentul de învățământ, cultură, unde lucrurile nu au stat așa cum trebuie și trebuie să facem un efort comun, să facem o echip redutabilă", a spus și Costică Macaleți.

În timp ce social-democrații lipeau primele afișe, și-au făcut apariția și candidații ALDE UNPR și ai PMP. Și-au dat mâna și și-au urat succes, au aplaudat, cu toții spunând că își doresc o campanie electorală corectă și cu fair play.












“Ne dorim ca toți candidații să ducă o campanie corectă, onestă, cinstită, echipa ALDE nu promite minuni în campanie electorală, le vom spune cetățenilor ce dorim să facem și ce vom face alături de ei, pentru că ei sunt cei care fac lucrurile într-o comunitate, nu vine primarul cu bani de acasă sau consilierii. O să închei cu un citat: Un popor care își alege hoți, trădători, corupți și impostori nu este victimă, este complice"-Gabriel Atudoroae, candidatul ALDE la Primăria Botoșani.

“Programul ALDE este acela de a contribui la formarea unei societăți noi, a unei clase politice adevărate pe care o vrea cetățeanul, iar politicianul să fie cu adevărat în slujba cetățeanului, nu a intereselor proprii"-Dumitru Zmău, candidatul ALDE la Consiliul Județean.

“Plec cu gândul de a câștiga această bătălie, pentru o comunitate puternică, un oraș sigur, și un oraș de viitor și împreună cu echipa de la Consiliul Local și Consiliul Județean considerăm că vom câștiga"-Tereza Nica, candidatul UNPR la Primăria Botoșani.

“Participăm la o competiție, nicidecum nu avem în intenție să încălcăm regulile care țin de un cod corect, de respectarea principiilor, și sperăm că la capătul acestei campanii PMP să obțină un rezultat bun. Sperăm să accedem în consiliile locale și de ce nu să dobândim funcții de primar în multe localități din județul Botoșani"-Mihai Țâbuleac, candidatul PMP la Primăria Botoșani și la Consiliul Județean.

Reprezentanții PNL au anulat acțiunea de lipire a afișelor în debutul campaniei electorale. Inițial au anunțat că vor ieși la ora 00.00, dar ulterior au informat că se anulează acțiunea, fără a oferi explicații.

Potrivit legii, se interzice competitorilor politici să utilizeze în campania electorală bannere, mesh-uri, panouri publicitare, steaguri publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare direcționale, structuri de publicitate autoportante, publicitate luminoasă, publicitate pe vehicule.

Campania electorală se va încheia pe 4 iunie, la ora 07.00. Urnele se vor deschide pe 5 iunie la ora 07.00 și se vor închide la ora 21.00.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
10

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
71

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
39

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...