Și-a incendiat propria gospodărie din neatenție!

Și-a incendiat propria gospodărie din neatenție!
Un bărbat în vârstă de 71 ani din satul Bobuleşti, oraşul Ştefăneşti, şi-a incendiat una dintre anexele din gospodărie după ce a fumat în interiorul acesteia şi a aruncat ţigara aprinsă pe materiale combustibile.

S-a întâmplat a treia zi de Paşte, puţin înainte de ora 20.00. Când şi-a văzut munca de-o viaţă ameninţată de flăcări, bărbatul a sunat după ajutor la pompieri. Extinderea incendiului a fost oprită de pompierii militari de la Garda de Intervenţie Ştefăneşti, care au acţionat cu o autospecială cu apă şi spumă. 
         
Flăcările au distrus magazia şi bunurile din interior. S-au protejat de foc celelalte construcţii din gospodărie.

Anul trecut, 39 incendii din 426 incendii produse pe raza judeţului Botoşani au fost generate de fumatul în locuri nepermise.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu din locuinţe sau gospodării se interzice fumatul la o distanţă mai mică de 40 m faţă de locurile în care există pericol de explozie (gaze şi lichide combustibile, explozivi, vapori inflamabili etc.), 10 m de locurile în care există materiale solide combustibile ( lemn, textile, hârtie, carton asfaltat, bitum) şi 50 m faţă de culturile de cereale păioase în perioada coacerii sau de zonele împădurite.

Nu fumaţi niciodată în pat, când sunteţi obosiţi sau aţi consumat băuturi alcoolice în exces. Scrumul şi resturile de ţigări se depun în scrumiere. Nu aruncaţi resturile de ţigări în coşuri de gunoi.

Comunicat I.S.U. Botoșani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
326

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
98

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
64

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...