Parohia Izvorul Tămăduirii se pregăteşte de hram: Procesiune cu icoana Maicii Domnului "Portăriţa" de la Muntele Athos!

Parohia Izvorul Tămăduirii se pregăteşte de hram: Procesiune cu icoana Maicii Domnului "Portăriţa" de la Muntele Athos!
Biserica "Izvorul Tămăduirii" va primi şi în acest an sute de creştini, manifestările fiind programate să înceapă încă din seara zilei de joi, 5 mai, ora 17.00, când va fi întâmpinată Sfânta Icoană "Portăriţa", urmând ca apoi, de la ora 17.15, să aibă loc procesiunea pe traseul Str. Săvenilor (de la intersecţia cu str. Tudor Vladimirescu), Aleea Parcul Tineretului, str. Parcul Tineretului şi Biserică. În aceeaşi zi, la ora 18.00, începe Vecernia Hramului cu Litie.

Vineri, 6 mai, de la ora 7.00, creştinii sunt aşteptaţi la Utrenie şi Sfânta Liturghie, cu Sfinţirea mică a apei, iar de la ora 18.00 la Taina Sfântului Maslu de obşte.

Sâmbătă, 7 mai, la ora 7.00, se va oficia Acatistul Sfintei Icoane "Portăriţa" şi Sfânta Liturghie, iar seara, de la ora 18.00, Utrenia urmată de Sfânta Liturghie.

Creştinii sunt aşteptaţi şi duminică, 8 mai, la Sfânta Liturghie cu începere de la ora 7.00, iar seara, de la ora 18.00, la Paraclisul Sf. Icoane "Portăriţa"
 
"Cu bucurie duhovnicească vă binevestim că în ziua de 5 mai 2016, la ora 17.00, va fi adusă cu procesiune la Biserică, cu prilejul sărbătoririi hramului "Izvorul Tămăduirii", icoana Maicii Domnului "Portăriţa" (pictată după originalul de la Mănăstirea Iviron) din Sfântul Munte Athos, Grecia. Această icoană, zugrăvită prin purtarea de grijă a părinţilor români din Sf. Munte Athos, va rămâne defintivi la biserica noastră, spre cinstirea Maicii Domnului şi spre folosul celor ce cu credinţă se roagă Împărătesei a toate", transmite pr. paroh al Bisericii "Izvorul Tămăduirii", Ioan Alupoaiei.










 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
24

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
42

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
37

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...