Premieră la APIA: CONTROL pentru cererile depuse pe anul 2016. Cine sunt fermierii vizați?

Premieră la APIA: CONTROL pentru cererile depuse pe anul 2016. Cine sunt fermierii vizați?
Data de 15 mai va marca o premieră în funcționarea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, respectiv în gestionarea cererilor de plată depuse de fermieri. Pentru prima dată de la înființarea agenției de plăți, funcționarii vor demara un prim control al cererilor depuse înainte ca termenul limită să expire și, astfel, fermierii vor putea să își corecteze acele erori sau neconformități care ar putea, mai apoi, să îi "coste" din subvenție.

Controlul preliminar al cererilor de plată a fost introdus din acest an în baza noilor reguli venite de la Bruxelles. Este una dintre soluțiile găsite pentru a răspunde numărului mare de blocaje care au apărut în procesarea cererii unice, în noua sa formă introdusă de anul trecut. Practic, în urma introducerii datelor din cererea unică pe 2016, sistemul informativ al APIA va indica funcționarilor acele situații în care apar neconformități, iar ulterior, angajații agenției vor contacta fermierii pentru ca aceștia să poată face modificări în timp util, eventual să aducă documentele doveditoare care să clarifice situația unde softul indică o problemă.

De precizat că acest control preliminar, un control administrativ, poate fi efectuat doar pentru acele cereri depuse la APIA și care figurează ca fiind închise, adică, până în prezent, fiind vorba de circa 550.00 cereri de plată, pentru o suprafață eligibilă de 2,8 milioane de hectare. De altfel, cererea pentru suprafețe este cea țintită de aceste verificări întrucât aici au apărut, la anul de cerere 2015, o serie de probleme legate de suprapunerile de terenuri agricole declarate de fermieri pentru încasarea subvențiilor.

În cazul cererilor depuse pentru sectorul zootehnic, campanie care a început de luni, 25 aprilie 2016, până săptămâna trecută erau înregistrate 15.831 cereri la nivelul centrelor județene.

Citeste pe Agrointel.ro cum decurg controalele preliminare...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
17

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
35

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
28

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...