Raportarea indexului Nova Apaserv, criticată de unii clienţi. Răspunsul oficialilor operatorului de apă! VIDEO

Raportarea indexului Nova Apaserv, criticată de unii clienţi. Răspunsul oficialilor operatorului de apă! VIDEO
Intrată în vigoare din septembrie anul trecut, raportarea indexului la robotul Nova Apaserv nu s-a bucurat de o popularitate absolută în rândul clienţilor. Nu puţini au fost cei care au criticat sistemul din cauza timpilor morţi dintre comenzi.

Unul dintre clienţii care au încercat sistemul a sesizat situaţia la Ştiri.Botoşani.Ro:

"Ca şi cum atunci am citi pentru prima oară contoarele! Ca şi cum atunci te-ai plimba cu telefonul în mână prin casă, de la bucătărie la baie. Ia cam mult timp până ajungi la ceea ce ai de făcut. În momentul în care te apuci de raportat indexurile, e clar că ţi le-ai scris pe o bucată de hârtie, nu le citeşti atunci", spunea cititorul nostru.

Am cerut explicaţii de la conducerea Nova Apaserv, mai exact de la directorul comercial Cristian Romanovschi. Oficialul operatorului de apă ne-a făcut o demonstraţie (vezi video) cu paşii pe care îi are de parcurs un client pentru a raporta indexul la robot, la numerele de telefon 0374 106 802 sau 0374 106 806.

"Orice comandă dată către robot poate fi dată peste mesaj, nu este obligatoriu să aştepţi. A venit şi un cetăţean aici, la mine, şi mi-a reproşat tocmai că nu are timp să asculte tot meniul. I-a spus să asculte o singură dată până la capăt, apeşi 4 şi te-a comutat la un operator. Asta e cea mai simplă. Cealaltă variantă, atunci când chiar îţi doreşti să pui (indexurile, n.r.), nu trebuie să mai aştepţi să-şi termine mesajul. După fiecare mesaj al operatorului, apeşi tasta care trebuie şi te duce unde vrei. Singurul loc unde trebuie să aştepţi e momentul când robotul te întreabă care-i contorul. Că el te întreabă: contor bucătărie, contor baie, contor apă caldă, contor apă rece. Şi aşa, în momentul în care ţi-ai dat seama despre ce contor te-a întrebat poţi să te apuci să bagi indexul. Pentru că în fiecare lună te întreabă în aceeaşi ordine. Intervalul de timp în care te întreabă robotul care este contorul el poate fi sărit pentru că eu binînţeles că ştiu care-i ordinea contoarelor din casă pentru că e aceeaşi cu ordinea din factură şi e aceeaşi cu ordinea pe care o spune robotul", susţine Cristian Romanovschi.

Mai mult, spune oficialul Nova Apaserv, sistemul poate înregistra numărul de telefon de pe care se transmit indexurile unui client (identificat în baza codului de abonat) astfel că la următoarea raportare, clientul nu trebuie să se înregistreze din nou.

Lunar, Nova Apaserv ar trebui să primească 40- 41 de mii de indexuri, însă cum nu toţi clienţii raportează indexul consumului, se primesc în jur de 35 de mii de indexuri.

"Din aceste 35 de mii de indexuri, 10 mii pe lună sunt la telefon. Din 10 mii, vreo şapte mii butonează indexul şi vreo trei mii comută pe operator. Din punctul meu de vedere, cifra este foarte bună. Cele mai slabe luni au fost cu opt mii de raportări dar am avut şi peste 10 mii de raportări. Dar faptul că eu îmi descongestionez telefoanele cu opt mii de clienţi care nu mai sună aici şi care mai tot timpul erau nervoşi, e benefic", adaugă Cristian Romanovschi.

Alte câteva sute de clienţi preferă să dea indexul prin mesaj, însă procedura este ceva mai complicată, iar alţi 6.575 de clienţi ai Nova Apaserv şi-au iniţializat conturi pe site-ul apabotosani.ro unde raportează indexurile, îşi urmăresc facturile, iar în jur de două mii dintre ei chiar le achită pe site.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
74

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
84

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
116

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...