Protest "galben" pe şoseaua veche de la Pacea. Taximetrişti revoltaţi de o aplicaţie impusă de un dispecerat

Protest "galben" pe şoseaua veche de la Pacea. Taximetrişti revoltaţi de o aplicaţie impusă de un dispecerat
Protest inedit al taximetriştilor botoşăneni, împotriva unei aplicaţii folosite de dispeceratul la care sunt conectaţi.

În urmă cu mai bine de o lună, dispeceratul 10010 a pus în funcţiune o aplicaţie pe telefonul mobil prin care sunt direcţionaţi la comenzi. Mai exact, în momentul în care clientul sună la Taxi 10010, dispecerul preia comanda şi direcţionează taximetriştii prin aplicaţie, nu prin staţie.

Nimic rău până aici, spun taximetriştii, numai că aplicaţia înregistrează erori frecvente, unele cauzate de lipsa unui GPS performant, care să indice străzile, nu direcţia. Cum răbdarea s-a epuizat, în jur de 50 de taximetrişti s-au adunat sâmbătă după-amiază pe şoseaua veche, de la Pacea, unde l-au chemat pe administratorul dispeceratului, Cristian Lozneanu, să-i aducă la cunoştinţă în mod oficial nemulţumirile precum şi faptul că nu vor mai onora comenzile dispeceratului, nici cele emise pe aplicaţie nici cele emise prin staţie.

"O să stăm şi o să aşteptăm clienţii în staţii pentru că altfel nu se mai poate. Unii din noi poate nici nu aveau bani disponibili şi au fost nevoiţi să-şi cumpere telefoane performante, cu abonamente de telefonie cu o grămadă de internet, că altfel ne spuneau că nu ne mai dau comenzi. Şi ce-am rezolvat?", susţinea unui dintre protestatari. Alţii criticau faptul doar unii taximetrişti beneficiază de comenzi, deşi sunt foarte mulţi în aşteptare şi pierd timpul în staţii ore în şir. 

Cristian Lozneanu susţine că nu a fost un protest al colaboratorilor ci o şedinţă în care s-au discutat problemele cu care se confruntă în timpul serviciului. "Cred că erorile sunt cauzate de faptul că unii dintre ei nu ştiu cum se foloseşte aplicaţia. Şedinţa nu a durat foarte mult", spune administratorul dispeceratului. La faţa locului au venit şi poliţiştii alarmaţi de numărul mare de maşini adunate pe şoseaua veche, iar la sosirea acestora, "protestatarii" s-au dispersat rapid.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
12

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
142

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
123

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...