Directorul unei instituții de cultură din Botoșani, repus în funcție de procurori!

Directorul unei instituții de cultură din Botoșani, repus în funcție de procurori!
Directorul unei instituții de cultură din municipiul Botoșani, suspendat din funcție în decembrie 2014, și-a recăpătat postul în baza unei decizii a procurorilor.

Este vorba de Floricel Aionițoaei, fostul director al Teatrului de Păpuși Vasilache, suspendat din funcție după ce o comisie constituită la nivelul Primăriei a stabilit că a adus prejudicii de imagine prin participarea la o emisiune de la o televiziune națională.

Printr-o ordonanță a procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, de săptămâna aceasta, s-a dispus neînceperea urmării penale față de Aionițoaei, în dosarul în care era acuzat de încălcarea unor drepturi de autor.

În aceste condiții, Floricel Aionițoaei revine la conducerea Teatrului Vasilache Botoșani. Floricel Aionițoaei urmează să primească și salariile pentru întreaga perioadă în care a fost suspendat din funcție.

Directorul Teatrului Vasilache a anunțat în urmă cu câteva zile că a formulat o plângerele penală pe numele primarului Ovidiu Portariuc și al secretarului municipiului, Ioan Apostu, pentru abuz în serviciu, susținând că aceștia nu au respectat prevederile legale în momentul în care a fost suspendat din funcție, prin dispoziția primarului.

Aionițoaei susține că cei care aveau dreptul de a-l suspenda din funcție erau consilierii locali, ori la nivelul Consiliului Local nu a fost luată o astfel de decizie.

Citește și Plângere penală formulată de un fost director pe numele primarului Portariuc! 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
46

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
182

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
89

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...