Birourile Electorale și-au început activitatea. Start și la depunerea candidaturilor!

Birourile Electorale și-au început activitatea. Start și la depunerea candidaturilor!

 Adrian Toporascu  

Birourile Electorale de Circumscripție municipale și comunale din județul Botoșani, constituite vineri în urma tragerii la sorți, și-au început, de luni, activitatea. Președinții și locțiitorii acestora au luat în primire birourile unde își vor desfășura activitatea până la data de 5 iunie, când au loc alegerile locale.

Reprezentanții mai multor partide au venit deja la Biroul Electoral de Circumscripție Municipal Botoșani să solicite diverse informații. Luni, 11 aprilie, este prima zi în care se pot depune candidaturile, procedură care se va încheia în data de 26 aprilie. Campania electorală va debuta în data de 6 mai.

Președintele Biroului Electoral de Circumscripție Municipal Botoșani este fostul președinte al Tribunalului Botoșani, judecătorul Adrian Toporăscu, iar locțiitor este judecătorul Adrian Murariu.

“De astăzi suntem în activitate și se pot depune candidaturi de către partidele politice, alianțe politice și celelalte categorii politice care sunt prevăzute de lege. Suntem la dispoziția acestora pentru a primi candidaturi, pentru a le verifica, a le înscrie și desfășurăm activitatea potrivit calendarului, până la alegerile locale", a declarat Adrian Topărăscu.

După data de 26 aprilie, Birourile Electorale de Circumscripție vor fi completate cu reprezentanții partidelor politice.

De luni, și-a început activitatea și Biroul Electoral Județean. Președintele al BEJ este judecătorul Mihaela Ungureanu, iar locțiitor a fost desemnat judecătorul Mărioara Ilie.


 

 

Spune-ne opinia ta