Necesităţi de 10 milioane de lei, posibilităţi de 4,5 milioane. Aceasta este suma destinată peticirilor pe drumurile judeţene

Necesităţi de 10 milioane de lei, posibilităţi de 4,5 milioane. Aceasta este suma destinată peticirilor pe drumurile judeţene
Luni s-a încheiat aşa- numitul "program de iarnă" la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, astfel că de marţi încep lucrările de peticire a drumurilor judeţene şi de turnare a unor covoare asfaltice.

Tot de marţi se dă ordinul de începere a lucrărilor pe sectorul Viişoara- Cuza Vodă, care se va realiza cu fondurile Consiliului Judeţean. Problema este că pentru peticiri suma alocată pentru acest an este de numai 4,5 milioane de lei.

"Necesităţile judeţului sunt... Din cei peste 700 de kilometri de drumuri judeţene, în jur de 200 sunt drumuri împietruite. Noi chiar prin drumul strategic mai rezolvăm vreo 40- 50 de kilometri, iar gândirea noastră este ca în următorii ani să nu mai avem drumuri împietruite. Cei 4,5 milioane sunt sume pe care noi luăm în calcul să le şi executăm în prima parte a anului. Cu siguranţă la jumătatea anului va fi o rectificare bugetară şi atunci avem în vedere alocarea de sume în partea a doua a anului pentru drumuri. În linii mari, la prima strigare- după evaluarea făcută vineri la Direcţia de Drumuri, ca să rezolvăm drumurile ne-ar fi trebuit vreo 10 milioane şi noi avem 4,5, deci rezolvăm în jur de 45% din nevoile actuale. Am prioritizat, toate drumurile vor fi circulabile, dar nu la un nivel pe care ni-l dorim", susţine Gheorghe Sorescu, şeful CJ.

Pe de altă parte, vicepreşedintele Cristian Achiţei a fost la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord- Est de la Piatra Neamţ de unde s-a întors cu veşti în privinţa drumului strategic.

"Ei urgentează foarte tare în sensul în care e posibil ca axape infrastructură să demareze cât mai repede. Adică drumul să devină şi realitate, nu doar un deziderat. Cu siguranţă anul acesta se va semna contractul pentru drumul strategic. Se pare că au început să se mai mişte lucrurile", explică Gheorghe Sorescu.

 

Spune-ne opinia ta