Polițist de frontieră arestat, după ce a fost prins cu mașina burdușită cu țigări de contrabandă! FOTO, VIDEO

Polițist de frontieră arestat, după ce a fost prins cu mașina burdușită cu țigări de contrabandă! FOTO, VIDEO
Un polițist de frontieră din județul Botoșani a fost arestat preventiv în baza unei decizii a judecătorilor de la Judecătoria Darabani, fiind acuzat de "contrabandă cu țigări".

Cozmin Mugurel Lupu, în vârstă de 40 de ani, a fost oprit, la finele săptămânii trecute, în trafic chiar de către colegii săi, în localitatea Cotu Miculinți, din comuna Rădăuți-Prut.  În mașina angajatului Poliției de Frontieră, un Opel, au fost descoperite aproape 10.000 de pachete cu țigări de contrabandă, marca Ritm, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de aproximativ 112.000 lei. 

Poliţiştii de frontieră au dispus confiscarea ţigărilor precum şi a autoturismului în valoare de 10.000 lei, şi au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. 

În cursul zilei de duminică, polițistul de frontieră a fost prezentat în fața instanței, care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Cozmin Mugurel Lupu este judecat și într-un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Botoșani. În luna octombrie 2013 acesta, alături de alți patru colegi, a fost reținut de procurorii DIICOT, fiind acuzat că ar fi sprijinit o reţea de contrabandişti de ţigări în perioada aprilie – august 2013. Inculpații din acest dosar au fost trimiși în judecată.

Cozmin Mugurel Lupu a fost suspendat din funcție și pus la dispoziția conducerii instituției, dar se pare că nu i-a fost învățătură de minte, alegându-se acum cu o nouă acuzație.

 





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
149

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
91

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
113

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...