13 lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand postesti

13 lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand postesti
Atunci cand mancam, organismul absoarbe ceea ce ii este necesar din alimente, dupa care incearca sa scape de resturi. El nu elimina deseurile eficient atunci cand este mai mereu supraincarcat sau cand, de cele mai multe ori, hrana este nesanatoasa. Reziduurile se acumuleaza atunci in diferite organe, dar mai ales in intestine, unde putrezesc, fiind astfel o sursa de probleme si boli.

Postul poate fi privit si ca o metoda de detoxifiere si daca te numeri printre cei care au ales sa tina Postul Mare trebuie sa respecti niste reguli. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa stii atunci cand postesti, potrivit Unica.ro:

1. Legumele sau fructele trebuie sa fie proaspete. Inainte de a le introduce in robot, ai grija sa le speli bine.

2. Cauta sa prepari sucuri din fructe coapte. Cele prea crude nu sunt indicate, iar cele prea coapte nici atat, din cauza fermentarii care iti poate provoca tulburari gastrice.

3. Bea sucul cat mai repede dupa ce l-ai obtinut. Cu cat amani consumarea acestuia, cu atat el isi va pierde din principiile active pe care le contine.

4. Consuma sucul la temperatura camerei. Nu il fierbe! Nu il baga in frigider, cu gandul ca il bei mai incolo...

5. Daca nu esti convinsa ca stii ce faci, nu combina sucurile. In general, sucurile de legume sunt bazice, iar cele de fructe sunt acide. Mai bine consuma-le separat.

6. Consistenta urinei se schimba. Culoarea variaza, ca si nuantele acesteia. E un lucru firesc, dat fiind faptul ca substantele nocive din corp sunt eliminate.

7. S-ar putea sa incepi sa mirosi altfel decat de obicei. Adica, neplacut. Acesta este rezultatul efortului pe care corpul tau il face pentru a elimina toxinele.

8. Este foarte posibil sa iti apara vreo eruptie, o mica bubita sau chiar o eczema. In nici un caz nu te scarpina! Nu e recomandat sa folosesti deodorante pentru stoparea transpiratiei sau tratamente speciale pentru eruptii; in caz contrar, vei ingreuna procesul natural de purificare a organismului. Dusurile si plimbarile in aer liber vor inlatura aceste neplacute efecte dupa cateva zile de la aparitie.

9. Si respiratia s-ar putea sa-ti fie afectata - exista posibilitatea sa capete un miros neplacut. Aici lucrurile stau mai bine, in sensul ca folosirea pastei de dinti si a periutei e un gest cotidian.

10. De asemenea, exista posibilitatea aparitiilor durerilor de cap, ametelilor, a senzatiilor de greata. Toate pot fi consecintele schimbarilor survenite in compozitia sangelui care se reimprospateaza.

11. Daca simti ca te lasa puterile din cauza postului (a curei), incearca un preparat mai putin folosit si anume orzul verde. Acesta contine vitamine (B2, B5, B9, biotina, C, E), minerale (potasiu, calciu, fier, fosfor, magneziu) enzime, hrodelina (un alcanoid tonic pentru sistemul nervos), carbohidrati si multe altele. Actiunea terapeutica a orzului verde se bazeaza pe capacitatile sale de tonifiere a sistemelor nervos, cardiac si endocrin, pe proprietatile depurative si de stimulare a metabolismului si chiar anticancerigene. E indicat in astenii, anemii, hepatite, gastrite, ulcer gastroduodenal, nevroze, astm bronsic, impotenta sexuala si cancer. Se consuma sub forma de salata, tocat marunt si amestecat cu ulei si zeama de lamaie sau suc.

12. Daca poftesti la carne, incearca sa rezisti folosind un substitute, soia. E unul din cei mai completi nutrienti. Poate inlocui carnea, fara a avea efectele negative ale acesteia, deoarece dispune de toate principiile nutritive pe care le are in compozitie un astfel de aliment. Actiunea terapeutica se bazeaza pe proprietatile sale tonifiante, energizante, remineralizante, vitaminizante, stimulente ale metabolismului - prin enzime, dinamizante ale sistemului nervos - prin lecitina si aminoacizii esentiali, activizante ale sistemului imunitar, echilibrante ale metabolismului, relaxante - prin melatonina, antitoxice si antioxidante. De obicei, soia e indicata in tratarea asteniei, anemiilor, hepatitelor, nevrozelor, bolilor cardiace si cerebrovasculare, imbatranirii precoce si a diabetului. Produse din soia gasesti aproape peste tot.

13. Ai grija ce si cat suc bei. De exemplu:

- sucul de sfecla rosie este indicat in gripa, anemie, hipertensiune, el fiind si un bun normalizator al metabolismului general, ajutand la refacerea globulelor rosii si la tonifierea sangelui. Dar, avand in vedere ca genereaza o eliminare rapida a toxinelor din ficat, este recomandata consumarea lui cu precautie, adica nu mai mult de 300 ml pe zi, eventual in amestec cu suc de morcov; depasirea acestei cantitati zilnice poate provoca ameteala, stari de greata, chiar voma.
- sucul de varza alba, de asemenea, trebuie consumat in amestec cu suc de morcov, deoarece consumat simplu, de obicei, produce gaze intestinale...
- sucul de patrunjel, indicat in anemie, litiaza biliara si renala, bronsita si avitaminoza, poate produce tulburari ale sistemului nervos. Iesirea din post trebuie facuta treptat, in aproximativ doua saptamani. In primele 4-6 zile, alimentatia va ramane in proportie de 75% bazata pe cruditati, daca postul a fost tinut corect.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
14

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
54

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
231

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...