Patru tineri botoşăneni, trimişi în judecată după ce i-au furat unui bătrân toţi banii!

Patru tineri botoşăneni, trimişi în judecată după ce i-au furat unui bătrân toţi banii!
Cum să obţii bani fără să munceşti sau să pierzi prea mult timp? Cauţi metodele cele mai uşoare, iar pentru patru tinerei din Corni cea mai uşoară variantă a fost tâlhăria. Numai că fapta lor i-a trimis în faţa judecătorilor!

S-a întâmplat că un bătrân de 82 de ani din Corni să devină în urmă cu o lună victima a patru tineri din sat, care s-au gândit la o metodă simplă de a face rost de bani fără bătaie de cap şi mai ales! fără muncă. Cei patru, dintre care trei minori, Florin B., Ciprian Constantin A., Ciprian Gabriel A. şi Bogdan Iulian O., şi-au făcut planul şi au dat buzna peste bătrân în casă.

Singur pe lume, Gheorghe V. tocmai se culcase, dar uitase să-şi încuie uşa la casă. O măsură de siguranţă ce ar fi fost necesară, în condiţiile în care bătrânul se temea că va fi furat. Tocmai de aceea purta toţi banii asupra lui, într-un buzunar al pantalonilor de trening, purtaţi pe sub o altă pereche similară.

A adormit, însă la puţin timp s-a trezit că unul dintre tineri s-a urcat pe el şi i-a pus mâna la gură să nu ţipe, iar ceilalţi l-au buzunărit până când au ajuns la pantalonii de trening în care ascunsese 1.950 de lei, toţi bănuţii lui, adunaţi cine ştie de când.

Cei patru nu s-au gândit la consecinţe, nu s-au gândit că vor da socoteală pentru fapta lor, i-au luat banii bătrânului şi duşi au fost. În drum, s-au apucat de împărţit banii, după contribuţia fiecăruia la tâlhărie: Ciprian Constantin A. a băgat în buzunar 500 de lei, Bogdan Iulian O. a primit 300 de lei, Ciprian Gabriel A. a "încasat" 500 de lei iar iniţiatorul. Florin B., şi-a băgat în buzunar 650 de lei.

Chiar în noaptea respectivă, Florin B. şi-a luat doi amici din sat şi au plecat spre Botoşani, unde s-au oprit într-un bar unde "capul afacerii" le-a făcut cinste. Alţi doi participanţi la tâlhărie au cheltuit toţi banii tot în Botoşani. Nu a trecut mult timp şi băieţii au fost luaţi la întrebări de poliţişti.

Trei dintre ei au recunoscut fapta de la bun început, al patrulea, Florin B. s-a codit şi a mărturisit adevărul când deja fusese inculpat. Ba mai mult, el este şi singurul care a ajuns în arest preventiv, ceilalţi trei fiind plasaţi sub control judiciar. După încheierea cercetărilor, cei patru au fost trimişi în judecată pentru tâlhărie calificată şi vor răspunde în faţa judecătorilor pentru fapta lor. Bătrânul şi-a recuperat banii furaţi şi nu s-a constituit parte civilă în dosar.

 

Spune-ne opinia ta