Poliţiştii locali vor o mai mare protecţie. "Toată lumea îşi doreşte ca Poliţia Locală să acţioneze profesionist"- FOTO

Poliţiştii locali vor o mai mare protecţie. "Toată lumea îşi doreşte ca Poliţia Locală să acţioneze profesionist"- FOTO
Poliţişti locali din toată ţara şi-au dat întâlnire, vineri, la Botoşani, unde au participat la Congresul Uniunii Sindicatelor Poliţiştilor Locali din România (USPLR).

Lucrările Congresului s-au desfăşurat în sala de şedinţe de la Primăria Municipiului Botoşani, fiind prezenţi peste 30 de delegaţi din mai multe judeţele ale ţării, inclusiv liderii centrali ai USPLR.

Unul dintre principalele puncte de pe ordinea de zi a fost cel privitor la proiectul privind Statutul poliţistului local. Dan Vârlan, preşedintele USPLR a spus că este extrem de necesar un astfel de statut, dar fiind că legislaţia actuală care reglementează activitatea Poliţiei Locale are multe lacune. Delegaţii prezenţi la Botoşani au dezbătut acest statut care a fost deja creionat în linii mari, intenţionându-se ca până la finele anului să fie promovat.

“Dorim să promovăm nişte acte normative care vor fi în interesul profesionalizării Poliţiei Locale, cât şi a realizării unei protecţii adecvate pentru poliţiştii locali. Din păcate, avem tot mai multe exemple tragice de poliţişti locali agresaţi, cărora le este pusă în pericol viaţa, şi care din păcate ajung să şi moară ca urmare a îndeplinirii atribuţiilor. Dacă vrem ca această structură să acţioneze în mod profesionist, la nivel de lege aceste lucruri trebuie reglementate pentru că există multe lacune la ora actuală. Nu există un cadru unitar, nişte norme, o tematică clară privind pregătirea. Toată lumea îşi doreşte ca Poliţia Locală să acţioneze înr-un mod profesionist, atunci trebuie ajutată şi nu lăsată la voia întâmplării, Din păcate, legiuitoriul prin legea Poliţiei Locale şi  a regulamentului cadru a omis să reglementeze aceste chestiuni care la nivelul Poliţiei Române sunt foarte bine reglementate. Statutul nostru este în primul rând unul prin care dorim profesionalizarea Poliţiei Locale", a declarat Dan Vârlan.

În cadrul Congresului a fost prezentat şi un raport privind activitatea Uniunii, fiind desemnat şi noul Birou Executiv al acestui sindicat.

Gazda Congresului a fost Sindicatul poliţiştilor locali Şoimul Botoşani, însă la reuniunea sindicală au participat şi alte sindicate constituite la nivelul structurilor de poliţie locală, care intenţionează să se afilieze la USPLR.






 

 

Spune-ne opinia ta