"Ilegitim", filmul produs de botoşăneanca Anamaria Antoci, primit cu aplauze la premiera mondială de la Berlin!

"Ilegitim", filmul produs de botoşăneanca Anamaria Antoci, primit cu aplauze la premiera mondială de la Berlin!
Lungmetrajul independent "Ilegitim", în regia lui Adrian Sitaru, a fost primit cu aplauze prelungite, sâmbătă seara, la premiera mondială din cadrul celei de-a 66-a ediţii a Berlinalei.

Chemată pe scena sălii de la Zoo-Palast, la finalul proiecţiei, după ce s-a tras tras cortina, echipa "Ilegitim"- Adrian Sitaru, Ana-Maria Antoci, producătorul filmului, Alina Grigore, Robi Urs, Bogdan Albulescu, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu şi Adrian Iacov - a dialogat cu spectatorii, aceştia fiind interesaţi inclusiv de bugetul producţiei.

Adrian Sitaru a mărturisit că nu ştie ce să spună la întrebarea unei spectatoare care dorea să-i cunoască părerea despre modul în care va fi primit "Ilegitim" în România. "Daţi-mi un e-mail mai târziu. Sincer, nu ştiu!", a glumit regizorul, aplaudat din nou la scenă deschisă. "A fost foarte bine. Nu-mi dau seama. S-a aplaudat la final, ceea ce e bine. Cred în reacţia oamenilor. Să vedem ce va scrie critica despre specialitate", a declarat Sitaru pentru AGERPRES.

Criticul de film şi traducătorul Irina Margareta Nistor a declarat că filmul are mai mult umor decât se aştepta. "A fost o surpriză extrem de intensă şi e cu totul altceva decât ne-am putea imagina de la distanţă, aşa că încercaţi să nu veniţi cu idei preconcepute", a spus Nistor.

Ea a elogiat "titlul foarte bine ales", jocul "remarcabil" al actorilor, "formidabili fiecare în parte", ca şi modul "foarte uman, de la un capăt la altul", al filmului, care propune "un cu totul alt fel de cinema" şi nu în ultimul rând "reacţiile din sală, foarte puternice", care veneau nu neapărat de la românii prezenţi la Zoo-Palast.

Despre modul în care va fi primit în România, criticul a spus că "depinde foarte tare de modul cum o să-l lanseze". "Aş schimba afişul, pentru că e înşelător şi o mare parte din public n-o să meargă să-l vadă. O să li se pară un incest mersul la cinema", a mai spus Irina Margareta Nistor.

Cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului, cu un buget de aproximativ 57.000 de euro, spune povestea unei familii unite la început, formată din patru fraţi şi un tată, mama decedată cu doi ani în urmă. La aflarea informaţiei că tatăl a turnat în regimul Ceauşescu femei care doreau să facă avort, unul dintre fii îşi ia părintele la întrebări, în final acesta fiind acuzat de întreaga familie. Tatăl se apără spunând că el crede în viaţă şi este împotriva avortului şi, dacă nu ar fi fost, fraţii gemeni n-ar fi acum în viaţă şi în poziţia de a-l acuza. Tatăl părăseşte casa definitiv, familia începe să se destrame, iar problemele de abia acum încep.

"Ilegitim" a fost selectat între cele 44 de producţii din cadrul secţiunii necompetiţionale Forum, dedicată documentarelor şi filmelor experimentale regizate de cineaşti tineri, care prezintă anual o selecţie de filme care pun accent pe avangardă, experiment, eseu sau reportaj politic sau pe descoperirea unor cinematografii încă necunoscute.

Sursa: AGERPRES
Citeste si Film produs de o botoşăneancă, selectat pentru Festivalul de la Berlin!



(sursa foto: Facebook Ilegitim / Illegitimate)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
16

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
31

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
31

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...