Parcările cu plată din municipiu, o piatră grea de încercare pentru şefii Primăriei!

Parcările cu plată din municipiu, o piatră grea de încercare pentru şefii Primăriei!
Proiectul de regulament privind administrarea parcărilor cu plată din municipiul Botoşani, propus în şedinţa de Consiliu Local din luna ianuarie de Executivul Primăriei, dar care a fost retras de pe ordinea de zi nu a suportat până la această dată vreo modificare.

Viceprimarul Cosmin Andrei a spus că niciunul dintre consilierii locali care la respectiva şedinţa a avut comentarii pe marginea regulamentului nu a mai venit ulterior cu sugestii sau propuneri.

“Noi am făcut o propunere către Consiliul Local pentru un regulament ţinând cont şi de bunurile achiziţionate de Primărie pentru a putea încasa bani din aceste parcări, pentru a putea reglementa modul de folosinţă al acestor parcări. Colegii din Consiliul Local nu au agreat forma propusă de noi şi au dorit discuţii şi o serie de modificări, i-am aşteptat dar nu au venit cu nicio sugestie până în ziua de astăzi, îi mai aşteptăm să prezinte forma dumnealor de regulament dar dacă acest lucru nu se va întâmpla în următoarele şedinţe de Consiliu Local vom repune acest regulament pe ordinea de zi şi îl vom aduce în atenţia consilierilor. Înainte de şedinţa în care am venit cu regulamentul a fost o procedură de consultare publică care a durat 45 de zile şi această consultare a fost deschisă tutoror dar nu am primit nicio sugestie", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

În aceste condiţii, în lipsa unui astfel de regulament în parcările cu plată prevăzute cu parcometre nu poate fi percepută taxa de parcare, acestea putând fi folosite în continuare gratuit.

Subiectul parcărilor cu plată în municipiul Botoşani a generat ample discuţii în ultimele luni în plenul Consiliului Local. Dacă a durat ceva vreme până când aleşii au căzut de acord cu privire la achiziţionarea bunurilor de la firma HSR; acum nu reuşesc să ajungă la un punct comun în ceea ce priveşte administrarea acestor parcări. Toată această situaţie nu poate decât să îi bucure pe şoferi care pot parca fără să scoată vreun leu din buzunare.

 

Spune-ne opinia ta