Surse: Un sfert dintre prefecți vor fi schimbați, iar succesorii lor vor fi numiți prin concurs!

Surse: Un sfert dintre prefecți vor fi schimbați, iar succesorii lor vor fi numiți prin concurs!
Aproximativ un sfert dintre actualii prefecți vor fi schimbați din funcție, ca urmare a lipsei de perfomanță, iar pentru a numi alți înalți funcționari în locul acestora Guvernul va organiza un concurs public, au declarat pentru Profit.ro surse oficiale.

Premierul Dacian Cioloș a declarat, luni, în Parlament, că o parte dintre prefecți vor fi schimbați din funcție ca urmare a lipsei de perfomanță, iar “cei care doresc să facă politică din scaunul de prefect vor fi invitați să își părăsească funcția.

Surse oficiale au declarat pentru Profit.ro că, în urma evaluării de la acest moment a activității prefecților, care este în curs de finalizare, aproximativ 10-12 dintre prefecți, adică un sfert din numărul lor, ar urma să fie înlocuiți.
 
Potrivit surselor citate, Guvernul lucrează în prezent la un set de criterii de perfomanță a funcției publice, pe care intenționează să le utilizeze în numirea noilor prefecți. Pe baza acestor criterii, pentru posturile de prefecți rămase vacante Guvernul va organiza concursuri publice.

“La aceste concursuri se va putea înscrie oricine face dovada îndeplinirii acestor criterii de perfomanță și va exista un proces de selecție transparent și profesional", au arătat sursele citate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
26

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
393

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
230

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...