Angajați nemulțumiți de la Spitalul Mavromati, la ușa președintelui Consiliului Județean!

Angajați nemulțumiți de la Spitalul Mavromati, la ușa președintelui Consiliului Județean!
Mai mulți angajați ai Spitalului Județean Mavromati au venit, marți dimineață, la Consiliul Județean (CJ) pentru a-și prezenta nemulțumirile în fața președintelui Gheorghe Sorescu.

Este vorba despre salariați care fac parte din Sindicatul Solidaritatea, la întâlnirea cu șeful CJ fiind prezent și Daniel Bulboacă, președintele Sindicatului Cartel Alfa.

Principala doleanță a sindicaliștilor din sistemul sanitar este legată de recunoașterea gradului profesional în cazul asistenților medicali care au promovat concursul organizat de Ministerul Sănătății și salarizarea corespunzătoare. La Botoșani sunt în această situație 111 asistenți medicali.

“În principiu, vrem să lămurim situația nefericită a colegilor asistenți medicali care au promovat examenul de grad principal în sesiunea decembrie 2013 și nici până în ziua de azi nu le-a fost recunoscut gradul profesional. Avem speranța instituirii normalității având în vedere că în țară nu sunt probleme de acest gen, subfinanțarea spitalului este cunoscută la nivel național, dar toți managerii de spitale au recunoscut gradele profesionale, e un traseu firesc al asistenului medical care după cinci ani de activitate prin examenul organizat de Ministerul Sănătății promovează la următorul grad profesional. Un 200-300 de lei la salariu cred că ar fi la fiecare. Am solicitat prin intermediul Sindicatului Solidaritatea o audiență la domnul președinte al Consiliului Județean", a declarat Daniel Bulboacă, liderul Cartel Alfa Botoșani.

Sindicaliștii au deschis și acțiune în instanță pe această speță. La Botoșani, magistrații le-au dat câștig de cauză, dar au pierdut procesul la Curtea de Apel Suceava.

Efortul financiar lunar cu plata drepturilor asistenților care au promovat examenul de grad principal s-ar ridica la aproximativ 160.000 de lei. 

 

Spune-ne opinia ta