Președintele SIP Botoșani, despre planul-cadru pentru gimnaziu: "Este o disfuncționalitate și un haos!"

Președintele SIP Botoșani, despre planul-cadru pentru gimnaziu: "Este o disfuncționalitate și un haos!"
Ministerul Educației dorește să vină cu o nouă propunere de plan-cadru pentru gimnaziu, susțin sindicaliștii din educație, în ciuda faptului că în ultimele luni s-a lucrat la mai multe variante, fiind organizate și deszbateri publice pe această temă.

În urmă cu câteva zile, Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret" a organizat o dezbatere națională cu tema “Viitoarele planuri cadru, între așteptări și realitate", la care au participat reprezentanți ai Ministerului Educației, ai Administrației prezidențiale, ai Institutului de Științe ale Educației, precum și Sorin Câmpeanu, președinte al Consiliului Național al Rectorilor, în mandatul acestuia de ministru începând să se lucreze la aceste planuri-cadru.

Potrivit Iulianei Nacu, președintele Sindicatuluiu Învătțămâmtului Preuniversitar (SIP) Botoșani în cadrul acestei întâlniri s-a discutat despre necesitatea unei reforme în sistemul de învățământ, dar mai ales cu ce se va realiza, cine dorește să se facă reformă și dacă este viabilă și va compensa subfinanțarea cu care se confruntă școala românească.

“Un grup de lucru format din 11 persoane din cadrul Ministerului Educației a recomandat retragerea celor trei variante care au fost în dezbatere publică și la care s-a lucrat jumătate de an și înlocuirea cu altă variantă pe care și-o asumă că o vor implementa, că pot să participe la proiectarea curriculară pe termen mediu și lung, până în data de 30 iunie 2016 deși reprezentanții Institutului de Științe ale Educației au prezentat un raport foarte detaliat a ceea ce s-a lucrat ținându-se cont de toate componentele învățării și ale asistemului de învățământ și au prezentat varianta doi ca fiind cea care se potrivește cea mai bine învățământului românesc actual. S-a lucrat șase luni la ceva și s-a declanșat un proces de dezabatere publică în care au fost implicați toți factorii. Este o disfucționalitate și un haos ceea ce se întâmplă acum", a precizat Iuliana Nacu, președintele SIP Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta