Ce spune directorul Urban Serv despre accesul poliţiei la imaginile de pe camerele video din Piaţa Centrală!

Ce spune directorul Urban Serv despre accesul poliţiei la imaginile de pe camerele video din Piaţa Centrală!
Conducerea societăţii Urban Serv a venit cu lămuriri după ce un ales municipal a spus în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local că nu s-ar mai mai pune la dispoziţia Poliţiei sau a Poliţiei Locale imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate în Piaţa Centrală din municipiul Botoşani.

Potrivit directorului Urban Serv, Simion Drelciuc, sistemul de supraveghere a fost achiziţionat din fondurile societăţii şi nu face parte din sistemul integrat de monitorizare din întreg municipiul.

Drelciuc a precizat că orice instituţie abilitată are acces la imaginile surprinse de cele 49 de camere funcţionale de pe tot perimetrul pieţei şi a menţionat că s-a răspuns până acum la toate solicitările de acest gen.

“Instalaţia de urmărire şi supraveghere care este montată la Piaţa Centrală este făcută în baza regulamentului aprobat de Consiliul Local şi în baza Legii 533 privind protecţia şi paza bunurilor, noi având în administrare bunuri publice. Noi am avut obligativitatea să montăm aceste camere de supraveghere. Orice instituţie cu atribuţiuni de urmărire în Piaţă are posibilitate să vizioneze în direct situaţia din piaţă, dar trebuie să facă o cerere. Pentru a pune la dispoziţie înregistrările, având în vedere că sunt probe, iar cel care le dă răspunde dacă este sau nu veridică, se face de asemenea o cerere din partea instituţiilor abilitate. Noi punem la dispoziţia instituţiilor absolut tot ce ne cer. Poate este şi o vină a noastră că nu am informat Consiliul Local cu privire la modalitatea de lucru din zona respectivă, dar răspundem la toate solicitările", a specificat directorul Urban Serv.

Citeşte şi Consilier local: “Poliția nu mai are acces la imaginile cu băieții șmecheri de la Piață" 

 

Spune-ne opinia ta