Lacăt pe Teatrul "Mihai Eminescu" în următorii doi ani!

Lacăt pe Teatrul "Mihai Eminescu" în următorii doi ani!
Teatrul "Mihai Eminescu" va rămâne la stadiul de şantier în următorii doi ani. Proiectul de reabilitare şi modernizare a clădirii ar fi trebuit finalizat în decembrie 2015, dar din cauza lucrărilor neprevăzute apărute pe parcursul derulării investiţiei nu a putut fi respectat acest termen.

Întrucât pentru acest obiectiv nu mai poate fi asigurată finanţare europeană pe exerciţiul financiar pe care s-a obţinut iniţial, se aşteaptă finanţare pe exerciţiul financiar 2016-2020 şi asta deoarece municipalitatea nu şi-ar fi permis să suporte din bugetul local toate cheltuielile proiectului.

“Teatrul "Mihai Eminescu" după ce va fi asigurată expertiza finală cerută de către Inspectoratul de Stat în Construcţii va fi propus spre finanţare pentru exerciţiul financiar 2016-2020, va fi fazat. Terminăm consolidarea structurii de rezistenţă urmând ca finanţarea pentru terminarea lucărilor să fie făcută în toamnă pe următorul exerciţiu financiar.  Nu se pierde niciun leu.
Teatrul va fi terminat pe finanţarea 2016-2020 în următorii doi ani. Din acet decalaj al noului exerciţiu financiar de aproape doi ani de zile vor avea prioritate proiectele deja realizate, pentru că a începe proiecte noi ar însemna încă doi trei ani de studii şi riscăm să ajungem în 2020 cu aceeaşi situaţie de acum şi discuţia a fost ca toate proiectele începute, cu documentaţie realizată, să aibă prioritate la finanţare şi ulterior dacă există şi alte proiecte să dăm drumul la studiul de fezabilitate. A fost un proiect eronat care trebuia refăcut şi nu puteam să închid ochii şi să spun să terminăm mai repede, indiferent de siguranţa acestei clădiri"
, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.
 
În bugetul din acest an municipalitatea a prins suma de 500.000 de lei pentru structura de rezistenţă a Teatrului "Mihai Eminescu".

 

Spune-ne opinia ta