Soferi romani obligati sa transporte imigranti sirieni din Turcia

Soferi romani obligati sa transporte imigranti sirieni din Turcia
Procurorii DIICOT au destructurat o retea infractionala din Bistrita-Nasaud, ai carei membri obligau soferi romani sa ii duca in Turcia. Odata ajunsi acolo, conducatorii auto au fost predati unei alte grupari, care i-a fortat sa transporte imigranti sirieni pe teritoriul Turciei, imigranti care ulterior au intrat ilegal in Uniunea Europeana.

Procurorii DIICOT au facut, marti, noua perchezitii domiciliare pe raza judetului Bistrita-Nasaud, "in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunii de trafic de persoane", se arata intr-un comunicat al Directiei.

Anchetatorii sustin ca, in perioada 2015-2016, pe raza judetului Bistrita-Nasaud s-a constituit un grup infractional organizat "care a avut ca scop recrutarea unor persoane de sex masculin, conducatori auto, care, prin inselaciune sau prin amenintari cu acte de violenta, i-au determinat sa transporte mai multi suspecti, membrii ai grupului, in Turcia".

Acolo, copiii minori ai membrilor grupului erau fortati sa cerseasca in locuri publice, "iar pe conducatorii auto recrutati, prin inducere in eroare, i-au transferat unor grupari infractionale turcesti".

La randul lor, membrii grupului infractional din Turcia le-au determinat pe persoanele vatamate racolate de pe raza judetului Bistrita-Nasaud "sa efectueze transporturi, sub amenintare, din localitatea Izmir din Turcia pana la granita vestica a Turciei, transporturi in care se aflau cetateni de origine siriana, persoane de sex masculin si feminin precum si copii, obtinand in acest fel sume mari de bani".

Ulterior, cetatenii de origine siriana au fost introdusi ilegal in Uniunea Europene, pe ruta Turcia - Grecia - Macedonia - Serbia, prin Romania sau Ungaria.

In urma actiunii de marti, la sediu DIICOT Bistrita - Nasaud vor fi adusi la audieri noua suspecti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Semințele recunoștinței” plantate de elevi și persoane cu dizabilități din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:58
36

Două activități de suflet au avut loc în cursul zilei de luni la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani în cadrul unui proiect inițiat de preotul Ioan Iordachi...

Scandal într-o agenție loto din Botoșani, au fost chemați polițiștii locali!

astăzi, 14:32
113

În cursul zilei de 23 aprilie, în jurul orei 16.25, polițiștii locali care acționau în zona Centrului Istoric din municipiul Botoșani au fost sesizați de către reprezentantul u...

Carla`s Dreams și Ștefan Bănică printre artiștii care vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani! (foto)

astăzi, 14:16
64

Artiști cunoscuți și iubiți de publicul larg vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani. Printre cei care vor încânta publicul se numără Carla`s Dreams, Ștefan Bănică, An...