O casă fără moştenitori, cea mai scumpă proprietate valorificată anul acesta de Fisc, la Botoşani!

O casă fără moştenitori, cea mai scumpă proprietate valorificată anul acesta de Fisc, la Botoşani!
O casă şi un teren situate într-o localitate din mediul rural din judeţul Botoşani se află, ca valoare, în topul bunurilor valorificate de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoşani în cursul acestui an.

Pentru respectiva proprietate nu existau moştenitori astfel că, potrivit legii, care prevede că "în lipsă de moştenitori legali sau testamentari, bunurile trec în proprietatea statului", casa şi terenul au devenit proprietatea statului, prin Ministerul Finanţelor, fiind evaluate la 31.000 de lei.

La licitaţia organizată de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice s-au înscris mai mulţi cumpărători, casa şi terenul fiind vândute pentru suma 32.100 de lei, banii intrând ulterior în bugetul statului.

Valoarea totală a bunurilor valorificate în acest an de Fisc, la Botoşani, se ridică la 84.500 de lei.

Printre bunurile vândute la licitaţie se mai numără şi autoturisme confiscate la Vamă sau de către poliţie, sume obţinute din vânzarea acestora ridicându-se la 16.250 de lei. De asemenea, au mai fost valorificate diferite produse provenite din activităţi ilicite, cum ar fi confecţii sau chiar produse alimentare, sumele încasate la buget ridicându-se la 11.600 de lei. Alţi 24.500 de lei provin din sume confiscate de DIICOT şi Poliţie.

“Suma obţinută anul acesta din valorificări este o sumă bună pentru judeţul Botoşani. Suntem pe plus faţă de cheltuielile aferente evaluărilor şi a comisiilor de evaluare şi a celorlalte cheltuieli cu valorificarea, cu deplasări, intabulări", a precizat Radu Ţurcanu, directorul executiv al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
3

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
131

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
44

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...