Germania trimite trupe in Siria. Va ajuta Franta in lupta impotriva Statului Islamic

Germania trimite trupe in Siria. Va ajuta Franta in lupta impotriva Statului Islamic
Armata germana a anuntat duminica faptul ca intentioneaza sa desfasoare circa 1.200 de militari pentru a ajuta Franta in lupta impotriva organizatiei jihadiste Statul Islamic (SI) in Siria.

"Din punct de vedere militar, numarul soldatilor necesari pentru a asigura functionarea avioanelor si a navelor ar trebui sa fie in jur de 1.200", a declarat seful Statului Major al armatei germane, generalul Volker Wieker, in editia de duminica a cotidianului Bild, informeaza AFP, preluat de ziare.com.

Misiunea ar putea incepe "foarte curand dupa obtinerea unui mandat" in acest sens, a adaugat el.

Germania, mult timp reticenta fata de o interventie militara in Siria, a anuntat joi un acord de principiu pentru o astfel de misiune dupa atentatele de la Paris, fara insa a oferi detalii cu privire la numarul trupelor mobilizate.

Germania intentioneaza sa trimita o fregata, care va proteja portavionul Charles de Gaulle in Marea Mediterana, si avioane de recunoastere si de realimentare in cadrul campaniei de lovituri aeriene impotriva gruparii Statul Islamic, organizatie care a revendicat atentatele teroriste de la Paris comise pe 13 noiembrie si soldate cu 130 de morti si peste 350 de raniti.

Potrivit generalului Volker Wieker, intre patru si sase avioane de recunoastere Tornado ar urma sa fie trimise pentru a participa la aceasta misiune.

Avioanele vor fi stationate in doua baze diferite. "Avem discutii in acest sens cu Turcia si Iordania in legatura cu bazele aeriene de la Incirlik si Amman". La baza de la Incirlik se afla unitati ale fortelor aeriene americane in Europa care oferta sprijin in cadrul operatiunilor NATO.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

astăzi, 20:18
23

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
37

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
340

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...