Închisoarea profesorilor

Închisoarea profesorilor
Printre profesori au apărut indivizi care cer și primesc mită, care cer favoruri sexuale compensate de promovarea unor examene. Mai sunt indivizi care fraudează sau instigă la fraudarea unor examene. Aceștia trebuie sancționați și eliminați din sistem.

În paralel au fost pronunțate sentințe și în alte cazuri. O profesoară a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare (cu suspendare) după ce doi elevi aflați sub supravegherea sa s-au înecat într-o tabără la mare. Și această decizie poate fi înțeleasă și acceptată, până la un punct. Obligația condamnatei de a plăti în solidar cu școala suma de 50.000 de lei este mai greu de priceput. La un salariu mediu de 2.000 de lei, profesoara ar trebui să muncească aproximativ 3 ani fără să-și rețină nimic din remunerația lunară. În plus, ar fi util ca instanța să precizeze și capitolul bugetar din care școala ar putea plăti sumele la care este obligată.(?)

Cazuri de neimaginat cândva devin din ce în ce mai numeroase. Un alt cadru didactic a fost condamnat la 5 luni de închisoare, cu amânarea pedepsei, o perioadă de încercare de 2 ani și efectuarea a 60 de zile de muncă în folosul comu­nității! Condam­narea a fost pro­nunțată după ce instanța a stabilit că învăță­toarea a jignit un copil. Condamnatul va trebui să execute pedeapsa, iar publicul nu are altceva de făcut decât să comenteze. Probarea comportamentului abuziv, de care a dat dovadă învățătoarea, s-a bazat – din câte am înțeles – pe niște înregistrări făcute cu un reportofon pus în ghiozdanul elevului de părintele acestuia. Legea Educației Naționale (așa cum e ea!) interzice înregistrarea activităților didactice de orice fel fără acordul celui care le conduce! Păi?

Nu dorim să existe confuzii. Nimic nu poate justifica atitudinea manifestată de cadrul didactic în cauză. Majoritatea dascălilor sunt oameni competenți și dedicați misiunii pe care și-au asumat-o. Dar de aici până la condamnarea la pușcărie ar trebui să fie loc pentru alte reacții. Consiliile profesorale au suficiente sancțiuni la îndemână, pot și reacționează așa cum trebuie. Este inadmisibil ca un profesor să jignească elevii. La fel de inadmisibil este și ca elevi sau părinți să jignească sau să agreseze profesori.

Justiția se pronunță ori de câte ori este sesizată. Așa e și normal. Se întâmplă însă să nu fi văzut în România părinți sau elevi condamnați pentru fapte de genul celor menționate. Cel puţin până acum! Citeste material complet pe tribunainvatamantului.ro!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
474

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
202

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
153

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...