Anchetă a Protecţiei Copilului în cazul fetiţei care s-a ars pe plită! Detalii incredibile despre traiul ei şi al altor trei fraţi! FOTO, VIDEO

Anchetă a Protecţiei Copilului în cazul fetiţei care s-a ars pe plită! Detalii incredibile despre traiul ei şi al altor trei fraţi! FOTO, VIDEO
Miercuri seara, un echipaj de ambulanta de la Saveni a transportat la Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean Botosani o fetita de doi anisori care s-a ars pe picioare, pe abdomen si pe maini, dupa ce a cazut de pe soba pe plita incinsa. 

Copila din satul Epureni, comuna Ungureni, face parte dintr-o familie cu probleme, atat probleme de comportament, cat si probleme cu alcoolul. Imediat dupa ce presa din Botosani a relatat ca mama a ajuns la spital in stare de ebrietate, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Botosani s-a autosesizat in acest caz si a demarat o ancheta. 

"Institutia noastra s-a autosesizat din presa si am trimis o echipa din compartimentul de abuz si neglijare. Echipa evalueaza in aceste momente cazul acestui copil. Este vorba despre o fetita in varsta de doi ani, care a suferit arsuri de gradul doi si trei. La o prima evaluare este vorba despre o neglijenta din partea mamei, mama care este si consumatoare de bauturi alcoolice. In aceasta familie mai sunt inca trei minori, iar tatal este cel care intretine familia. A fost la spital si si-a manifestat si el supararea vizavi de acest eveniment. Colegii nostri, impreuna cu asistentul social de la Ungureni, vor propune si vor lua anumite masuri. Luam in calcul o reintegrare a copilului in familie, cu conditia ca autoritatea locala sa monitorizeze strict acest caz, in caz contrar vom dispune luarea copiilor din familie si internarea lor intr-un centru", a declarat Alexandru Colbu, directorul adjunct al DGASPC Botosani.
Vecinii povestesc ca ambii parinti sunt consumatori de bauturi alcoolice si ca la ei in casa cearta si scandalul sunt la ordinea zilei. Mai mult, barbatul ar fi singurul care mai lucreaza cu ziua prin constructii, iar cand ajunge acasa si-ar bate atat nevasta, cat si copiii.

In timp ce parintii micutei arse se aflau la spital, ceilalti frati cu varste intre 3 si 15 ani erau singuri acasa. Bunica micutilor a povestit ca acestia traiesc un calvar.

"El toata ziua e prin crasme. Nu-l vezi acasa. Se mai duce si la treaba. Si mama bea, nu toata ziua, dar bea si ea. Cand o bate el seara, ea a doua zi se apuca de baut. Eu nu stiu ce bea ea pentru ca eu nu pot veni in casa din cauza lui. O bate intruna. Mi-a zis ca eu nu stau cu dansa in casa si eu nu stiu traiul ei, cum e ucisa si cum e scoasa afara si cum doarme pe afara. Aseara a venit la mine si i-am dat niste fasole si i-am zis ca a ciupit ceva si a zis ca nu. I-am zis, chiar nu poate sa se abtina. Ea e batuta zilnic. Daca o duce la un control e rupt tot in ea", a povestit bunica celor mici.


In prezent, fetita de doi ani este internata pe Sectia de chirurgie, impreuna cu mama sa, care a negat ca ar consuma alcool si spune ca totul a fost un accident. Femeia ne-a povestit ca a iesit afara sa aduca niste lemne, moment in care copila a cazut pe plita. 

"Fetita se juca cu cealalta sora de trei ani si a vrut sa se urce pe soba. Eu am iesit afara sa iau cateva lemne si in timpul ala ori a impins-o cealalta, ori a alunecat si a cazut pe plita. Aveam un ceaun cu apa si s-a varsat peste ea. Nu eram beata. Cei mici pot sa va spuna ca aveam cada in casa si spalam haine. Am sunat repede la salvare. Sotul era la treaba prin sat. Lumea poate sa vorbeasca ce vrea. La patru, cinci copii nu-mi arde de baut alcool"a povestit mama copiilor. 



Medicul Yassin Jaber, chirurg la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judetean, spune ca starea copilei este buna, insa va ramane cu semne.

"Fetita este in stare generala buna. Are arsuri pe 10 - 12 % din suprafara corpului", a precizat dr. Yassin Jaber.

Familia a mai fost in atentia asistentei sociale din Ungureni si in anul 2010, fiind deschis un dosar tot din cauza neglijentei si a consumului de alcool, pe cand parintii aveau doar doi copii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
669

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
147

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
91

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...