Meci Portariuc-Flutur în Consiliul Municipal! Portariuc: „Depuneți-vă mandatul!”. Ce a răspuns directorul Locativa

Meci Portariuc-Flutur în Consiliul Municipal! Portariuc: „Depuneți-vă mandatul!”. Ce a răspuns directorul Locativa
Spiritele s-au încins, joi, în ședința în care s-a pus în discuție problema chiriașilor de la Căminul Textila. Protagoniștii unei scene tensionate au fost primarul Ovidiu Portariuc și directorul societății Locativa, Cătălin Flutur.

După mai bine de o oră și jumătate de discuții, în care cei din conducerea societății Locativa au explicat care sunt motivele pentru care s-a ajuns în situația ca zeci de familii să rămână fără căldură și apă caldă la început de iarnă, iar reprezentanții Primăriei și cei ai Consiliului Local au tot repetat că este responsabilitatea Locativa să gestioneze și să rezolve problema, primarul Ovidiu Portariuc i-a cerut lui Flutur să plece de la conducerea Locativa.

“Ar fi mai onest, dacă dvs. nu puteți și nu ați găsit soluții, să depuneți mandatul și să lăsați pe cineva care poate găsi soluții. Cu scuzele nu rezolvăm nimic, spuneți pur și simplu că ați avut o perioadă de a găsi soluții, nu le-ați găsit, lăsați pe cineva care poate găsi soluții și gestiona situația, altfel ne facem de râs toată administrația și societățile subordonate Consiliului Local că nu pot găsi o soluție. Nu vă supărați că vă spun, este o chestie de onestitate. Ori vă asumați și găsiți o soluție în această problemă de care răspundeți ori dacă nu lăsați pe altcineva", i-a transmis edilul directorului Locativa.

În replică, Cătălin Flutur i-a spus primarului Portariuc că nu înțelege nimic.

“Constat încă o dată, ca în ultimii aproape patru ani, că nu înțelegeți nimic. Vorbim de pomană și, din păcate, nu ați înțeles nimic. Nu pot să vorbesc cu litere de tipar domnule ca să înțeleagă toată lumea. Haideți să găsim soluția și v-am dat-o. Întrbați-l pe Burlacu (n.red. directorul Serviciului Public de Asistență Socială) câți bani mai are și dați-i acum, dar faceți un precedent. Dvs. cu autoritatea cea mai mare ați sunat o singură persoană ca să îi ajutați pe cetățeni, așa cum vă place să spuneți. Ați făcut un pas de când ați aflat, în afară de a dicta scrisori?", a spus Flutur.

La rândul său, viceprimarul Cosmin Andrei i-a cerut lui Flutur să își dea demisia.

“Dacă vă depuneți mandatul, rezolv problema!", a spus ferm viceprimarul.

Răspunsul din partea directorului Locativa a venit imediat.

“O să îmi depun mandatul în momentul în care o să depuneți și dvs., tot Executivul Primăriei, vizavi de neîncasările la taxe și impozite care se ridică la ordinul zecilor de miliarde. Dvs. ați motivat că nu se pot face încasrăi, pentru că populația e săracă. Aici pentru 23.000 de lei e aceeși situație, nu au plătit pentru că sunt săraci. Situația este în oglindă, este dacă vreți subiectul același de neîncasare, numai că diferențele sunt colosale. În momentul în care o să vă depuneți mandatul pentru neputința de a gestiona problemele orașulului, neputința de a încasa taxele și impozitele de la cetățeni o să îmi depun și eu. Vă mulțumesc", i-a transmis Flutur lui Cosmin Andrei.

Primarul l-a acuzat pe Flutur că duce discuția în altă zonă, pentru a se abate de la adevărata problemă pe care nu e capabil să o rezolve.

"În stilul dvs. caracteristic plasați responsabilitatea și încercați o manipulare, dar nu cred că mai ține în momentul acesta. Cele două situații nu au nicio legătură. Ne-am întâlnit să găsim soluții pentru cei 100 de copii care stau în frig din cauza societății Locativa care nu a gestionat situația cum trebuie. Dvs. spuneți povești. Nu încercați să aruncați atenția în alte direcții fugind de problemă", a afirmat Portariuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

astăzi, 08:35
48

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concu...

Iftime este recunoscător: ”M-a salvat Mailat, minunea asta de copil!” / ”Cu Andone și cu echipa asta mă luptam la orice loc!”

astăzi, 08:08
339

FC Botoșani a trecut de Dinamo, scor 2-1, după un meci nebun. Prima repriză a durat mai bine de o oră, iar în ea Dinamo și-a dat un autogol, a marcat de două ori, dar doar o reușită a fo...

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
679

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...