Politicieni suedezi: Ne imbracam elegant pentru ca nu vrem sa aratam ca un roman jegos

Politicieni suedezi: Ne imbracam elegant pentru ca nu vrem sa aratam ca un roman jegos
Mai multi tineri politicieni suedezi au afirmat ca se imbraca elegant pentru ca nu vor sa arate "ca un roman jegos sau ceva de genul acesta". Asta in contextul in care partidul din care fac parte este extrem de critic la adresa imigrantilor, in special cei veniti din Orientul Mijlociu, si e considerat ultranationalist si rasist.

Este vorba despre organizatia de tineret a Partidului Democrat Suedez, iar declaratia scandaloasa a fost facuta in cadrul unui eveniment in care aceasta si-a ales presedintele, o tanara pe nume Jessica Ohlson, se arata intr-un reportaj The Guardian, citat de ziare.com.

"Suntem elita societatii, doar ca oamenii nu stiu asta inca", a spus un membru al partidului, care se afla alaturi de un grup de tineri ce purtau costum si cravata.

Intrebati de ce se imbraca atat de elegant, ei au raspuns: "Vrem sa lasam o impresie buna. E vorba de respect. Nu vrem sa aratam ca un roman jegos sau ceva de genul acesta".

Suedia este tara care primeste cei mai multi imigranti pe cap de locuitor din intraga Europa. Aproximativ 190.000 au sosit in tara scandinava doar anul acesta.

Intr-o perioada in care protestele fata de sosirea imigrantilor si violentele sunt tot mai frecvente, Partidul Democrat Suedez de extrema dreapa castiga tot mai multi adepti.

In prezent este al treilea cel mai mare partid din tara, iar organizatia de tineret considera ca multiculturalismul reprezinta o amenintare pentru Suedia.

"Daca lasam sa intre (in tara - n.red.) 190.000 pe an, atunci vor deveni o parte foarte mare a populatiei suedeze, reprezinta o amenintare culturala", a declarat ea, sustinand ca aceasta atitudine a democratilor suedezi nu este rasism.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
94

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
39

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
553

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...