Amenzi pentru vile ridicate ILEGAL, în municipiul Botoşani!

Amenzi pentru vile ridicate ILEGAL, în municipiul Botoşani!
Zeci de sesizări au ajuns în ultimele trei luni pe adresa Primăriei Botoşani, atât din partea cetăţenilor, cât şi a unor instituţii publice, prin care s-a reclamat ridicarea ilegală a unor imobile sau nerespectarea autorizaţiei de construire, precum şi ocuparea domeniului public fără acordul Primăriei.

În urma sesizărilor primite, 231 la număr numai în trimestrul trei al acestui an, Poliţia Locală a efectuat verificări, dovedindu-se că o parte dintre reclamaţii sunt întemeiate.

Cele mai multe nereguli au fost descoperite la construcţii care deja au fost începute, în special case, dar pentru care nu exista autorizaţie de construire eliberată de autorităţi. În aceste situaţii, s-a dispus sistarea construcţiilor şi intrarea în legalitate.

“La fiecare sesizare s-a făcut o verificare la faţa locului, s-a întocmit o notă de constatare, propunere de măsuri, s-au aplicat sancţiuni şi s-au stabilit termene pentru intrarea în legalitate  sau pentru dezafectarea lucrărilor realizate ilegal şi aducerea terenului la forma iniţială", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

În urma acestor verificări, au fost aplicate 25 de sancţiuni, în valoare totală de 31.000 de lei. Au fost identificate 25 de imobile aflate în curs de construcţie, din care la 22 de obiective s-a început construcţia fără a deţine autorizaţia de construire şi la trei obiective se executau lucrări cu nerespectarea acestei documentaţii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
59

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
467

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
165

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...