PRIMA FIRMA - Tinerii pana in 35 de ani ar putea infiinta firme cu capital de 10 lei

PRIMA FIRMA - Tinerii pana in 35 de ani ar putea infiinta firme cu capital de 10 lei
Tinerii intreprinzatori, de pana la 35 de ani, si-ar putea infiinta o societate cu un capital de pornire de 10 lei si vor putea beneficia de scutirea mai multor taxe, potrivit unui proiect de lege prezentat miercuri de ministrul de resort Constantin Nita.

Potrivit Proiectului pentru stimularea tinerilor intreprinzatori, sunt restranse domeniile de activitate aferente unei microintreprinderi la maxim cinci alese de intreprinzator. Totodata, prin acest proiect firmele nou infiintate beneficiaza de scutiri la plata impozitelor pe profit si pe salarii, scutirea de la plata unor taxe vamale precum si accesul la credite cu perioada de gratie, pe baza garantarii a 90% din valoarea creditului de catre un fond de garantare.

Potrivit lui Nita, microintreprinderile care vor beneficia de aceasta lege vor trebui ca in trei ani de activitate sa ajunga la un capital social de 5.000 de euro.Daca nu reusesc, proprietarii acestor firme vor fi obligati sa restituie toate taxele de care au fost scutiti.

"La sfarsitul celor trei ani este verificat intreprinzatorul, iar daca nu respecta conditiile noastre plateste din urma tot ce a fost scutit. Este un proiect bun deoarece cei mai importanti oameni de afaceri din Romania au in prezent o varsta apreciabila si este timpul sa dam sansa si celor abia iesiti din facultate sa intre in mediul de afaceri" a declarat Constantin Nita.

Nita a precizat ca proiectul de lege are ca scop in principal incurajarea si stimularea spiritului antreprenorial al tinerilor din Romania, facilitarea accesului la finantare, scaderea nivelului ratei somajului, proiectul de lege referindu-se si la persoanele aflate in somaj sau care au inregistrat deja un esec in afaceri.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
66

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
73

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
69

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...