Caz INCREDIBIL in Liga a IV-a! Arbitru AGRESAT de jucatorii ambelor echipe, iar formatiile au pierdut cu 3-0 la "masa verde"!
SPORT

Caz INCREDIBIL in Liga a IV-a! Arbitru AGRESAT de jucatorii ambelor echipe, iar formatiile au pierdut cu 3-0 la "masa verde"!
Comisia de Disciplina din cadrul Asociatiei Judeteane de Fotbal a luat o decizie unica in istoria fotbalului botosanean: echipele Prosport Varfu Campului si CS Darabani, care s-au intalnit intr-un meci direct, au pierdut jocul cu 3-0. MOTIVUL? Jucatorii ambelor formatii l-ar fi agresat pe arbitru, iar acesta a oprit jocul. 

Centralul Cohal Mitrita, cel care oficia partida dintre cele doua echipe de Liga a IV-a, ar fi fost agresat de catre jucatori ai ambelor echipe pe care le arbitra. Totul s-a intamplat la meciul dintre Prosport Varful Campului si Sanatatea Darabani (scor 1-2 pe teren), cand arbitrul, simtindu-se in nesiguranta, a fluierat finalul meciului.

Arbitrul Cohal Mitrita (foto stanga), din Dorohoi, a fost acuzat de catre ambele echipe ca a avut un arbitraj slab, care a dezavantajat pe toata lumea. In prima repriza, Cohal n-a acordat un penalty pentru Vf. Campului, moment in care unul dintre jucatorii de la Prosport l-a injurat si scuipat pe “central", insa acesta nu a luat nici o masura disciplinara.

Ulterior, lucrurile au mers din rau in mai rau pentru Cohal, ambele echipe punand presiune pe fluieras, care a fost amenintat cu bataia pe teren. In minutul 64, "centralul" a fost pana la urma lovit, la o faza incurcata la care gazdele au comis o abatere in suprafata de pedeasa (fault), iar arbitrul a acordat penalty pentru oaspeti, moment in care jucatorii de la Prosport s-au inflamat si l-au inconjurat pe arbitru, imbrancindu-l.

A intervenit asistentul Eduard Rotaru, care i-a comunicat "centralului" ca n-ar fi fost penalty, moment in care arbitrul a anulat lovitura de pedeapsa, insa, GHINION, i-a sarit in cap echipa oaspete, care l-a inconjurat si l-ar fi agresat verbal. Dupa ce a scapat din meleu, arbitrul s-a simtit in imposibilitatea de a continua jocul si a fluierat finalul meciului in minutul 65.

Comisia de Disciplina de la AJF Botosani: "Ambele echipe pierd cu 0-3"

Intrucat atat Prosport cat si adversara, Sanatatea, n-au respectat arbitrul si indicatiile acestuia, Comisia de Disciplina a AJF a decis ca ambele formatii sa piarda partida cu scorul de 0-3, iar cei implicati in scandal au primit pedepse pe masura.

1. Echipa Prosport Vf. Campului se sanctioneaza cu pierderea jocului disputat in Liga a-4-a dintre echipele Prosport Vf. Campului si Sanatatea Darabani prin forfait (scor 3-0) si primeste o penalitate sportiva in cuantum de 100 lei, pentru ca nu a executat dispozitiile arbitrului pentru a continua jocul

2. Echipa Sanatatea Darabani se sanctioneaza cu pierderea jocului disputat in Liga a-4-a dintre echipele Prosport Vf. Campului si CS Sanatatea Darabani prin forfait (scor 3-0) si primeste o penalitate sportiva in cuantum de 100 lei, pentru ca nu a executat dispozitiile arbitrului pentru a continua jocul

3. Jucatorii Tarnauceanu Lucian si Cuzuban Bogdan de la echipa Prosport Vf. Campului se sanctioneaza cu suspendarea pentru 6 luni si aplicarea unei penalitati sportive in cuantum de 75 lei.

4. Jucatorul Ceica Bogdan de la echipa Sanatatea Darabani se sanctioneaza cu suspendarea pentru 4 etape si aplicarea unei penalitati sportive in cuantum de 50 lei.

5. Antrenorul Nitu Radu si delegatul Bezercu Dan, ambii de la echipa Prosport Vf. Campului, se sanctioneaza cu suspendarea pentru 1 luna si aplicarea unei penalitati sportive in cuantum de 30 lei fiecare, deoarece au parasit suprafata tehnica

6. Delegatul Nechifor Constantin de la echipa Sanatatea Darabani se sanctioneaza cu suspendarea pentru 1 luna si aplicarea unei penalitati sportive in cuantum de 30 lei, deoarece a parasit suprafata tehnica .

Comisia de Disciplina de la CJA Botosani: "Cohal suspendat 4 etape"

Nu a fost iertat de sanctiune nici centralul partidei, Cohai Mitrita, Comisia de Disciplina din cadrul CJA Botosani, retinandu-l de la delegari pentru 4 etape, pentru "lipsa de autoritate evidenta manifestata la conducerea partidei, cu consecinte asupra rezultatului, respectiv aplicarea unor sanctiuni, in mod nejustificat, fapt ce a produs efecte asupra jucatorului sanctionat si pentru etapele urmatoare, care au condus la dezechilibrarea partidei in care au fost acordate".


Bogdan Zanfirescu: "Regret cele intamplate si sper sa nu se mai repete"


Presedintele AJF Botosani a declarat pentru Stiri.Botosani.ro ca regreta cele intamplate in partida de la Varfu Campului si spune ca nu-si aminteste sa se mai fi intamplat un asemenea caz in judetul Botosani.

"La Botosani nu tin minte sa fi fost o asemenea decizie, in care ambele echipe sa piarda cu 3-0, dar in tara au mai fost. Regret cele intamplate si sper sa nu se mai repede. Jucatorii trebuie sa inteleaga faptul ca sunt pe un teren de fotbal si trebuie sa se controleze. Daca nu le convine sa mearga sa joace o miuta 10 contra 10 si nu-i mai suspenda nimeni. Sa nu credeti ca mie imi place sa suspend jucatori, dar doar asa ii putem face sa inteleaga de ce se afla pe teren. Nici centralul partidei nu a avut o zi tocmai reusita. A fost si el retinut de la delegari", a precizat Bogdan Zanfirescu.

Echipa Sanatatea Darabani se apara si da vina pe gazde: "Noi nu l-am atins pe arbitru. Cei de la Varfu Campului l-au lovit, scuipat si amenintat" 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
120

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
80

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
77

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...