A treia seară de proteste la Botoşani! "Nu mai vrem partide, corupţia ucide" FOTO

A treia seară de proteste la Botoşani! "Nu mai vrem partide, corupţia ucide" FOTO

Pentru a treia seară consecutiv, botoşănenii s-au solidarizat cu restul ţării şi au ieşit în stradă pentru a protesta.

Oamenii au început să se adune în faţa Primăriei Botoşani în jurul orei 18.30. Înainte de a-şi striga nemulţumirile, au aprins o lumânare în memoria tinerilor care au sfârşit în Clubul Colectiv, gândurile botoşănenilor îndreptându-se şi către cei aflaţi pe patul de spital, care luptă să supravieţuiască.

Miercuri seară au ieşit în stradă aproape 1.200 de oameni, mobilizarea făcându-se în special pe reţelele de socializare. Şi joi seară sunt aşteptate să protesteze câteva sute de persoane, în special tineri.

Oamenii au venit cu steaguri şi pancarte pe care au scris diverse mesaje adresate clasei politice. Manifestanţii vor mărşălui şi pe străzile oraşului.

La ora 18.50, în faţa Primăriei Botoşani erau în jur de 60 de persoane.
 
“Dacă este o singură persoană care este afinităţi politice nu vă vom mai ruga să vă îndepărtaţi, ci vă vom evacua cu ajutorul colegilor jandarmi, pentru că nu mai vrem partide politice", a spus la portavoce unul dintre protestatari, după care zeci de persoane au strigat “Nu mai vrem partide, corupţia ucide".

Cei care au ieşit în stradă spun că acţiunea lor este un omagiu adus românilor care au murit din cauza sistemului corupt.
“Dacă renunţăm la luptă, moartea lor va fi în zadar. Păcat, păcat de sângele vărsat", se strigă în Piaţa Revoluţiei din Botoşani.

În jurul orei 19.30, aproximativ 400 de persoane au pornit într-un marş pe străzile oraşului pe traseul strada Cuza-Vodă-Marchian-Calea Naţională-Cuza Vodă-Primărie. "Nu vă fie frică, poporul se ridică", "Ieşiţi din case, dacă vă pasă", "Ale, ale, ale, o dorinţă sinceră, România liberă", "PNL şi PSD, aceeaşi mizerie", scandează manifestanţii.

Pe traseu s-au alăturat şi alte persoane manifestanţilor, numărul celor care au mărşăluit ridicându-se la 500.

La finalul protestului, oamenii s-au aşezat în genunchi în faţa Primăriei şi au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor din Colectiv.



































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
19

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
134

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1536

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...