Botosaneanca Oana Tabultoc, pe scena unui festival international din Israel, in calitate de jurat! FOTO, VIDEO

Botosaneanca Oana Tabultoc, pe scena unui festival international din Israel, in calitate de jurat! FOTO, VIDEO
"A fost primul festival la care am participat si nu am avut emotii", spune Oana Tabultoc, "micuta" artista care intre timp a ajuns la varsta de 15 ani.

Oana Tabultoc a participat in perioada 18-22 octombrie 2015 la Festivalul International de Muzica "Marea Mediterana", ce a avut loc in orasul Ashdod din Israel, insa, pentru prima data, botosaneanca nu a concurat, ci a facut parte din juriu.

Au fost peste 300 de concurenti, din 12 tari, iar lupta a fost extrem de stransa si asta pentru ca premiile pentru primii trei clasati au ajuns la 14.000 de dolari. Trofeul cel mare, un microfon cu diamante, in valoare de 7.000 de dolari a ajuns in Ucraina.
Oana a ajuns in Israel la invitatia organizatoarei acestui festival, Stella Kuper, cu care s-a intalnit la Festivalul Novaia Volna din Rusia si a fost singura reprezentanta din Romania.

"Nu am putut refuza invitatia, mai ales ca era pentru prima data cand ma aflam in postura de jurat. A fost un juriu format din profesori, interpreti si organizatori de festivaluri, dar si un juriu junior, format din tineri interpreti. A fost primul festival la care am participat si nu am avut emotii, desi nu a fost deloc usor sa jurizezi atat de multi copii talentati. Experienta a fost minunata, iar festivalul pe masura, bine organizat si cu premii importante", ne-a declarat Oana Tabultoc.


Botosaneanca nu a plecat din Israel pana cand nu a cantat. In prima seara de concurs a interpretat piesa "Любовь уставших лебедей" (Lyubov ustavshikh lebedey), melodie interpretata de Lara Fabian, impreuna cu renumitul compozitor rus, Igor Krutoy, iar seara Galei Lauriatilor a cantat melodia "Любовь похожая на сон" (Lyubov pokhozhaya na son).

Oana s-a indragostit de melodiile rusesti si a ajuns cunoscuta atat in Republica Moldova, dar si in Rusia, studiind limba rusa in particular.

Oana Tabultoc este eleva in clasa a VIII-a la Liceul de Arta "Stefan Luchian" din municipiul Botosani si face partie din Grupul "Cheia Sol", fiind pregatita de prof. Oana Puscasu.












 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
155

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
243

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
374

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...