Judeţul Botoşani va avea de câştigat de pe urma modernizării Aeroportului de la Salcea, spune ministrul transporturilor-FOTO

Judeţul Botoşani va avea de câştigat de pe urma modernizării Aeroportului de la Salcea, spune ministrul transporturilor-FOTO
Prima cursă de linie de pe Aeroportul "Ştefan cel Mare" de la Salcea va pleca pe 12 noiembrie, însă pe 27 octombrie, pe pista nouă va ateriza o cursă privată.

Cu alte cuvinte, până atunci lucrările de modernizare ale aeroportului se vor fi încheiat, 25 octombrie fiind data limită la care s-a angajat constructorul botoşănean Tehnic Asist.

Prezent la Salcea, ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a apreciat lucrările de modernizare şi a declarat că, odată cu încheierea lucărilor, judeţele Botoşani şi Suceava vor avea cel mai mult de câştigat.

Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, a declarat că prima cursă va fi pe ruta Suceava- Bucureşti, operatorul fiind Tarom, însă se vor atrage şi operatori privaţi ce vor aduce curse internaţionale low-cost.

"Pentru noi provocarea este ca pe 12 noiembrie să avem acea încărcare pe avion. Nicio companie nu va veni la Suceava să zboare doar cu piloţii şi cu stewardeze. De aceea este fundamental pentru noi că această primă rută porneşte foarte serios, porneşte cu un avion încărcat. Ştim că parlamentarii aşteaptă cu sufletul la gură să plece la Bucureşti, dar nu este suficient. Orice dezvoltare pe care o gândim pentru viitor pleacă de la trecut. Dezavantajul major al Sucevei este că în ultimul an de operare, 2013, am avut 25.000 de pasageri, extrem de puţini în comparaţie cu alte aeroporturi", a susţinut Cătălin Nechifor.

La întâlnirea cu ministrul Transporturilor au participat şi prefectul judeţului Botoşani, Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu, precum şi mai mulţi primari social-democraţi din judeţ- Dorin Alexandrescu de la Dorohoi, Relu Târzioru de la Săveni, Sorin Gânga de la Văculeşti, Andron Ţâmpău de la Bucecea.

Proiectul accesat de Consiliul Judeţean Suceava, de modernizare a suprafeţei de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS, ce permite aterizarea în condiţii de vizibilitate redusă, este finanţat din fonduri europene, valoarea totală a acestuia fiind de 104,9 milioane de lei, fără TVA.

Investiţia de la aeroport a vizat extinderea pistei de decolare/aterizare la 2.460 de metri, modernizarea căilor de rulare în lungime de 120 de metri, modernizarea platformei de încărcare care va avea o lungime de 290 de metri, modernizarea sistemului de balizaj şi construirea unui turn de control.


 




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Praf saharian deasupra României. ”Depunerile de praf vor fi vizibile și la nivelul solului!”

astăzi, 13:47
27

O nouă masă de aer încărcată cu praf de origine sahariană va tranzita, începând de azi, de la ora 12.00 și până pe 18 aprilie, la ora 00.00, teritoriul României, c...

Polițiștii de frontieră botoșăneni curăță Prutul de plasele monofilament interzise de lege!

astăzi, 12:32
64

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni, care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu ...

Pasageri cu comportament suspect, polițiștii au găsit droguri sub preșul din mașină!

astăzi, 12:18
130

Astăzi, 16 aprilie 2024, polițiștii au oprit pentru control, pe strada Spiru Haret din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din aceeași localitate.În...