Suspendarea lucrărilor la drumul naţional Rădăuţi Prut- Manoleasa va fi atacată în instanţă

Suspendarea lucrărilor la drumul naţional Rădăuţi Prut- Manoleasa va fi atacată în instanţă
Prezent la Salcea, în judeţul Suceava, ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a anunţat că lucrările la singurul drum naţional de pământ din ţară, DN 24C, pe sectorul Rădăuţi Prut-Manoleasa, vor continua. 

Potrivit ministrului, pentru lucrările suspendate din ordinul Inspectoratului de Stat în Construcţii se lucrează la obţinerea aprobării de conservare a ceea ce s-a făcut până acum.

"Etapa la care se lucrează este aceea de aducere de la stadiul de drum de pământ la drum balastat. Este o etapă, încadrată de CNADNR la secţiunea de întreţinere. Inspectoratul de Stat în Construcţii susţine că nu există autorizaţie, dar la momentul la care vorbim discutăm de balastare", a declarat ministrul Iulian Matache.

Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, Ovidiu Laicu, a susţinut că lucrările de la singurul drum naţional de pământ au început cu prima etapă, de întreţinere, însemnând balastarea.

"Avem o expertiză potrivit căreia cele două straturi de balast şi balast stabilizat fac parte din capitolul de întreţinere. Ceea ce vine peste, respectiv mixtura, devine modernizare. Noi ne-am oprit la balast stabilizat, urmând ca apoi să facem demersurile pentru obţinerea autorizaţiilor pentru straturile superiorare de mixturi, adică modernizare. Fondurile pentru balast stabilizat sunt, este o lucrare în valoare de 22 de milioane, deja s-au alocat 14 milioane. O să se înceapă să lucreze la rigole pentru colectarea apelor, urmând apoi turnarea de balast până la nivelul necesar", a completat Ovidiu Laicu, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri.

În urmă cu aproximativ două luni, Inspectoratul de Stat în Construcţii a suspendat lucrările de la Drumul Naţional 24C, considerând că este necesară autorizaţia de construcţii din moment ce este vorba de o modernizare. Cei de la DRDP au susţinut însă că este vorba doar de întreţinere. Ordinul de suspendare a lucrărilor a fost contestat în instanţă de DRDP.

Pe de altă parte, studiul de fezabilitate pentru modernizarea sectorului Botoşani- Târgu Frumos va fi refăcut. 

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, şi directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Narcis Neaga, au venit sâmbătă la Salcea, într-o vizită de lucru, pentru a verifica stadiul lucrărilor de modernizare a Aeroportului "Ştefan cel Mare". 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
107

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
63

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
66

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...