Executorul care a pus poprire pe bunurile Ministerului Sanatatii, retinut de procurori

Executorul care a pus poprire pe bunurile Ministerului Sanatatii, retinut de procurori

 Iulian Cosoreanu  

Executorul judecatoresc care a pus poprire pe bunurile Ministerului Sanatatii in cazul bebelusilor care au cazut victime incendiului de la Maternitatea Giulesti a fost retinut, vineri, de procurori, pentru abuz in serviciu, acuzatiile neavand insa legatura cu cazul mentionat.

Intr-un comunicat remis de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti se precizeaza ca a fost pusa in miscare actiunea penala fata de executorul judecatoresc Iulian Cosoreanu, precum si fata de trei administratori ai societatii SC E.C. SRL, aflata in insolventa.

Procurorii sustin ca executorul judecatoresc "a eliberat in numerar suma de 551.041 lei catre administratorul de fapt al SC E.C. SRL cu toate ca la momentul respectiv firma se afla in insolventa, iar administratorului statutar i se ridicase, de catre judecatorul sindic, dreptul de administrare".

Toti cei patru suspecti au fost retinuti pentru 24 de ore dupa audieri, iar Iulian Cosoreanu va fi prezentat in fata Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Executorul judecatoresc Iulian Cosoreanu s-a prezentat, marti dimineata, la Ministerul Sanatatii pentru a executa silit institutia pentru o suma ce trebuie platita ca daune in urma incendiului care a avut loc in anul 2010 la Maternitatea Giulesti.

Decizia instantei este una definitiva, astfel ca Ministerul Sanatatii trebuie sa plateasca mai multe sume ce totalizeaza aproape 4,3 milioane de euro.

Premierul Victor Ponta a transmis, miercuri, la debutul sedintei de guvern, ca daunele decise de instanta in cazul incendiului de la Maternitatea Giulesti vor fi platite la rectificarea bugetara care urmeaza sa aiba loc la finalul lunii octombrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
65

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
148

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1525

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....