Nereguli în saloane de înfrumusețare din Botoșani!

Nereguli în saloane de înfrumusețare din Botoșani!
Mai multe saloane de înfrumusețare din Botoșani au fost prinse pe picior greșit de comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

Un control efectuat la agenții economici care desfășoară activitate în acest domeniu a scos la iveală faptul că nu se respectă o serie de reguli minime în ceea ce privește protecția consumatorilor, cum ar fi lipirea unor etichete pe produselor comsetice folosite de angajații saloanelor.

Din cei 35 de operatori economici verificați, la 12 au fost depistate abateri, iar 5 s-au ales cu amenzi în cuantum total de 23.000 de lei. Cele mai mari amenzi au fost în valoare de 5.000 de lei.

Principalele abateri constatate s-au referit la lipsa evidenței testelor alergologice pentru consumatori, lipsa tarifelor și a timpilor de execuție și lipsa termenului de valabilitate după deschiderea produsului. La momentul deschiderii trebuie să pună o etichetă cu data deschiderii, iar perioada de valbilitate decurge de la momentul deschiderii până la data înscrisă pe etichetă", a declarat Mirel Rogalschi, comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
7

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
18

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
35

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...