Medici reclamați de pacienți! Ce sancțiuni au primit după anchete

Medici reclamați de pacienți! Ce sancțiuni au primit după anchete
Mai mulți medici din județul Botoșani au ajuns să fie cercetați de Comisia de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor, după ce la adresa lor au fost făcute reclamații.

Cele mai multe sesizări, depuse de pacienți sau aparținători ai acestora au vizat modul în care au dus la îndeplinire actul medical unii medici specialiști de la Spitalul Județean Mavromati.

Medicul Doru Culiceanu, președintele Colegiului Medicilor Botoșani, a declarat că patru medici reclamați s-au ales cu sancțiuni, însă acestea nu le-au afectat activitatea, fiind vorba despre mustrări sau avertismente.

Deciziile de sancționare date de Comisia de disciplină nu sunt definitive, acestea putând fi contestate la Comisia națională.

“Reclamațiile sunt în general cele legate de nemulțumirea pacienților sau a aparținătorilor privind asistența medicală acordată. Dacă în ceilalți ani existau mici conflicte între medici, anul acesta nu a mai fost vreo sesizare de acest gen, dar avem pe rolul Comisiei deontologie și deja trimise și la Comisia de disciplină șase cazuri. Trei au fost contestate de către pacienți și au fost trimise la Comisia națională de disciplină. S-au propus sancțiuni cum ar fi avertismente, mustrare, nu am avut cazuri cu ridicarea dreptului de practică. Nu au fost cazuri cu legătură între activitatea medicală și prejudiciile reclamate de pacient, nu am avut cu ridicarea dreptului de practică", a declarat medicul Doru Culiceanu.

Medicii sancționați au posibilitatea să conteste sancțiunile primire, iar dacă la comisia națională nu a contestat medicul ci reclamantul, dacă cei de la centru consideră că nu se impunea o anumită sancțiune, ea poate fi ridicată, chiar dacă nu a reclamat cel cercetat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
164

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
99

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
120

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...