Îngrijorător! Tot mai mulți adolescenți din Botoșani cad în capcana etnobotanicelor!

Îngrijorător! Tot mai mulți adolescenți din Botoșani cad în capcana etnobotanicelor!
Consumul de etnobotanice, dar și de alcool, continuă să facă victime în rândul botoșănenilor, în special al tinerilor.

Reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) au tras un semnal de alarmă în ultima ședință de Colegiul Prefectural. Potrivit lui Vald Axinciuc, șeful CPECA, a crescut în ultimele numărul consumatorilor de etnobotanice.

În cursul acesteui an, au fost 30 de urgențe medicale ca urmare a consumului de etnobotanice, dintre 13 sunt minori. Urgențe medicale din cauza consumului de substanțe volatile au fost 11, tentative de suicid pe fondul consumului de alcool sau medicamente 11 cazuri, intoxicații alcoolice minori 27, din care 5 come alcoolice.

“Minorii au trecut de la consumul de alcool la etnobotanice. Dacă în 2014 s-au înregistrat 35 de urgențe medicale, intoxicații, doar pe primul semestru 2015 avem deja 30 intoxicații. Se remarcă o creștere de 100% a intoxicațiilor cu etnobotanice. Nu s-a înregistrat nicio urgență în ceea ce privește drogurile de risc și mare risc. Crește însă numărul de urgențe medicale din cauza abuzului de medicamente în scop suicidal", a precizat Vlad Axinciuc.

Un număr exact al consumatorilor de etnobotanice nu va fi știut însă niciodată, întrucât în statistici apar doar cei care ajung la spital, sau care solicită ajutor de la specialiști. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
7

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
18

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
34

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...