Cătălin Flutur, SUSPECT în dosarul "Belvedere". Vezi ce acuzații îi aduc procurorii DNA!

Cătălin Flutur, SUSPECT în dosarul "Belvedere". Vezi ce acuzații îi aduc procurorii DNA!
Fostul primar al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, are calitatea de suspect în dosarul "Belvedere", fiind acuzat de abuz în serviciu.

Redăm mai jos comunicatul DNA Suceava:

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări față de suspectul:
 FLUTUR CĂTĂLIN MUGUREL pentru : 2 infracțiuni de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea unui folos necuvenit prev. de art.13² din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin.1 Cod penal cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal constând în aceea că:

La data de 23.09.2009 în calitate de reprezentant al Consiliului Local Botoşani a concesionat până la data de 31.10.2011 suprafaţa de 130,01 m.p., teren amplasat în mun. Botoşani, str. Maxim Gorki, vecinătatea Liceului ,,Ştefan Luchian, având destinaţia de alee pietonală, concedentului SC Belvedere SRL Botoşani, în scopul organizării şantierului aferent proiectului ,,Îmbunătăţirea produsului turistic prin extinderea şi modernizarea hotelului Belvedere", contrar Hotărârii Consiliului Local Botoşani nr. 197/12.05.2008 de aprobare a documentaţiei Plan urbanistic de Detaliu-B-dul Mihai Eminescu nr.67 în care se condiţiona amenajarea parcării pe latura Sud-Est integral pe terenul proprietate al SC Belvedere SRL, fără afectarea aleii pietonale limitrofe; prin această faptă au fost vătămate interesele legitime ale cetăţenilor municipiului Botoşani afectaţi de desfiinţarea unei căi de acces dintre b-dul Mihai Eminescu şi cartierul Maxim Gorki;

La data de 18.04.2012 în calitate de reprezentant ai Consiliului Local Botoşani a concesionat pe durata existenţei construcţiei, suprafaţa de 130,01 m.p., teren amplasat în mun. Botoşani, str. Maxim Gorki, vecinătatea Liceului ,,Ştefan Luchian, alee pietonală desfiinţată ilegal în cadrul construcţiilor efectuate aferent proiectului ,,Îmbunătăţirea produsului turistic prin extinderea şi modernizarea hotelului Belvedere, concedentului SC Belvedere SRL Botoşani, în scopul exploatării pentru obiectivele platforme şi acces hotel Belvedere, contrar Hotărârii Consiliului Local Botoşani nr. 197/12.05.2008 de aprobare a documentaţiei Plan urbanistic de Detaliu-B-dul Mihai Eminescu nr.67 în care se condiţiona amenajarea parcării pe latura Sud-Est integral pe terenul proprietate al SC Belvedere SRL, fără afectarea aleii pietonale limitrofe; prin această faptă au fost vătămate interesele legitime ale cetăţenilor municipiului Botoşani afectaţi de desfiinţarea unei căi de acces dintre b-dul Mihai Eminescu şi cartierul Maxim Gorki, iar ulterior începând cu luna mai 2012 au fost vătămate interesele legitime ale Liceului ,,Ştefan Luchian al cărui spaţiu ( teren de sport ) a fost micşorat cu  suprafaţa de teren aferentă construirii unei noi alei pietonale, pe un aliniament paralel cu cel al aleii defiinţate ilegal; în cauză a fost păgubită şi Primăria municipiului Botoşani cu suma de 8.176,87 lei reprezentând preţul achitat către SC Conrec SA Botoşani pentru amenajarea noii alei pietonale.

La data de 28.09.2015, suspectului i-au fost aduse la cunoștință faptele, încadrarea juridică, drepturile și obligațiile procesuale în cauză.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un suspect este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situație, să înfrângă principiul beneficiul prezumției de nevinovăție".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
26

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...

Detectoare de fum, monoxid de carbon și gaze, instalate de pompierii SVSU Cristești în locuințele bătrânilor bolnavi și singuri din localitate! (foto, video)

astăzi, 18:23
39

Elena are 78 de ani și locuiește singură de mult timp într-o casă de la marginea localității Cristești. Copiii sunt plecați în lumea largă, spune femeia, resemnată.Pentr...

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
84

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...